Ερχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, με ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους


Νεφώσεις προβλέπονται την Παρασκευή οι οποίες θα συνδυαστούν με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές οι καταιγίδες θα είναι έντονες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών για το τρέχον εικοσιτετράωρο. 
"Ένα ψυχρό μέτωπο από την περιοχή των ΒΔ Βαλκανίων αρχίζει σιγά σιγά και μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και νοτιοανατολικά και ενώ ο καιρός ξεκινά με ήπιες διαθέσεις, σήμερα 17 Νοεμβρίου, στη συνέχεια θα μας τα χαλάσει από τα ΒΔ. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες" σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης.
"Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιριών και αυτό σημαίνει ότι ανοίγεται μπροστά μας μια μεγάλη περίοδος με βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Μεγάλη προσοχή το διήμερο της Κυριακής και της Δευτέρας καθώς περιμένουμε μια κακοκαιρία γενικευμένη και αρκετά επικίνδυνη για τη χώρα μας".

Τα φαινόμενα θα πλήξουν τα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Η παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στην Αδριατική, θα προκαλέσει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και τις νυχτερινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα. 
Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, με ομίχλες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη