Θεσσαλονίκη : Πλήθος κόσμου στο κάλεσμα του Διαμαντή Γκολιδάκη στο Μέγαρο Μουσικής


Πλήθος κόσμου στο κάλεσμα του Διαμαντή Γκολιδάκη στο Μέγαρο Μουσικής
Αλλάζουμε τη Θεσσαλονίκη!

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε το Σάββατο (26/11) το πρωί, στο κάλεσμα του Διαμαντή Γκολιδάκη. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του καφέ «Allegro» στο Μέγαρο Μουσικής, όπου ο καρδιολόγος, διδάκτωρ ιατρικής και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση. 
Ο χώρος γέμισε από φίλους και υποστηρικτές του, ενώ ο πολιτευτής της ΝΔ κατά την ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και ειδικότερα στα θέματα της Θεσσαλονίκης.

«Σας ευχαριστώ για τη συγκλονιστική στήριξη που μου δίνετε. Η επικοινωνία μαζί σας είναι για εμένα σημαντική προτεραιότητα. Πιστεύω στο πρότυπο του πολίτη-πολιτικού, του πολιτικού που βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, αναγνωρίζει που απαιτούνται βελτιώσεις και αποτελεί ενεργό μέλος του συνόλου. Να ξέρετε ότι θα είμαι δίπλα σας, θα είμαι η δύναμη καρδιάς για τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκολιδάκης.

Για την υγεία, ο γιατρός στο επάγγελμα, πολιτευτής, είπε ότι αποτελεί δική του πολιτική προτεραιότητα, ενώ ιεραρχείται πολύ ψηλά και στην ατζέντα της κυβέρνησης. «Κάναμε πολλά, αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση και τα πήγαμε καλύτερα από πολλές χώρες που είχαν πολύ πιο αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας. 
Όμως χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι πολύ θετική η εξαγγελία για την ίδρυση του νέου ογκολογικού στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Καρατάσιου, ενώ και το νέο παιδιατρικό στο Φίλυρο θα δώσει λύσεις για όλη τη βόρεια Ελλάδα», σημείωσε, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των υγειονομικών, που αποτελούν και τον πραγματικό πολλαπλασιαστή ισχύος του συστήματος υγείας.

Για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Γκολιδάκης είπε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν στην πόλη σημαντικά έργα που θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί εδώ και καιρό, ώστε η πόλη να αποκτήσει υποδομές και να γίνει η πρωταγωνίστρια των Βαλκανίων, όπως της αξίζει και όπως όλοι ονειρευόμαστε.

«Τα προηγούμενα χρόνια ακούγαμε για την αναγκαιότητα των έργων, αλλά έργα δεν βλέπαμε. Αντίθετα βλέπαμε πρωθυπουργούς να εγκαινιάζουν μουσαμάδες προσβάλοντας ανερυθρίαστα τη νοημοσύνη των κατοίκων της πόλης. 
Η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει προτεραιότητα τη Θεσσαλονίκη και αντί για μουσαμάδες υπάρχουν εργοτάξια, διαγωνισμοί και σταθμοί που υλοποιούνται, αλλά και σημαντικά σχέδια όπως η επέκταση του μετρό στα δυτικά και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Αγγελοχώρι μέχρι το Καλοχώρι, που θα δώσουν τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη της πόλης», σημείωσε, τονίζοντας πάντως την αναγκαιότητα εκτός από την βασική διαδρομή του μετρό που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023, να επιταχυνθεί η επέκταση της γραμμής προς την δυτική Θεσσαλονίκη.

Για τις επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή έκανε τη χώρα φιλική στις επενδύσεις από το εξωτερικό και απλοποίησε τις διαδικασίες για επενδύσεις από το εσωτερικό. 
«Μεγάλες εταιρείες, όπως η Pfizer, η Deloitte και η Cisco, επενδύουν στην πόλη και προσφέρουν θέσεις εργασίας με την ελπίδα να μπει φρένο στο brain drain. Παράλληλα δημιουργούνται πολλές start up επιχειρήσεις που ασχολούνται με την καινοτομία και μαζί με το ThessiNTEC καθιστούν τη Θεσσαλονίκη πόλο έρευνας και τεχνολογίας».

Τέλος, για το κυκλοφοριακό ο κ. Γκολιδάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση πέτυχε να βάλει τάξη στο χάος του ΟΑΣΘ ενισχύοντας σημαντικά τον λεωφορειακό στόλο, ενώ πλέον και το ΚΤΕΛ εκτελεί αστικά δρομολόγια. «Φυσικά η κατάσταση ακόμα δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως, αλλά έχει βελτιωθεί αισθητά. Δε φτάνει όμως μόνο το μετρό για να ανακουφιστεί η συγκοινωνιακή λειτουργία της πόλης. Για αυτό αποφασίστηκε και ήδη υπάρχει προσωρινός ανάδοχος για το flyover. Η Θεσσαλονίκη μπαίνει έτσι σε μια σειρά. Εμείς, όλοι μαζί, πολίτες, αυτοδιοίκηση και φορείς, να ενώσουμε δυνάμεις και με φρέσκες ιδέες, γρήγορα και αποτελεσματικά να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα μας για τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε.

Ανέλυσε δε, πως βλέπει ο ίδιος το δικό του όραμα για μια βελτιωμένη καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης: 
«Οραματίζομαι μια καλύτερη καθημερινότητα. Όταν ξεκινά κάποιος την ημέρα του το πρωί, να έχει εξασφαλισμένη την εργασία του με αποδοχές που να του επιτρέπουν να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικογένειάς του, να ξεκινά από το σπίτι του και όταν βγαίνει έξω, να βλέπει στη γειτονιά του να εκτελούνται έργα και ταυτόχρονα να μπορεί να μετακινηθεί εύκολα και άνετα στην εργασία του. Να έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει τα παιδιά του σε σύγχρονες σχολικές δομές και σε δραστηριότητες που θα ικανοποιούν αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ως καλή ποιότητα ζωής. 
Και να μην έχει την ανασφάλεια, όταν γυρίσει στο σπίτι του, να βρει την κλειδαριά διαρρηγμένη και το σπίτι του άνω κάτω. Και αν τύχει κάποιο έκτακτο ή τακτικό πρόβλημα υγείας, να μην προβληματίζεται για τους χρόνους αναμονής στα νοσοκομεία. Αυτό είναι το δικό μου όραμα για μια ποιοτική καθημερινότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκολιδάκης.

Έκλεισε δε την ομιλία του λέγοντας ότι «δε θα αφήσουμε ιδεοληψίες και συμφέροντα να ματαιώσουν το έργο που γίνεται σήμερα στη χώρα. 
Ούτε στην πόλη μας αλλά ούτε και σε όλη την Ελλάδα. Και θα βάλουμε πλάτη, έτσι ώστε και στις επόμενες εκλογές η ΝΔ να πάρει τη νίκη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναδειχθεί ξανά αυτοδύναμος πρωθυπουργός».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο πρόεδρος της Α’ ΔΕΕΠ Θοδωρής Μητράκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Θάνος Γιαννακός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων Βάσω Νικολέτου του Δήμου Καλαμαριάς, η πρόεδρος ΚΕΔΚΑ Βάσω Κογκαλίδου, ο πρόεδρος ΔΕΤΕΚ Ιωάννης Ανδρεάδης, ο αντιπρόεδρος ΔΕΤΕΚ Πασχάλης Λεμονής, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, η πρόεδρος πέμπτης κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης Βέτα Αθανασιάδου, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας, η πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Ε’ Διαμερίσματος Σοφία Σαφαρίκα, η πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Τριανδρίας Μαρία Τσοτουλίδου, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη