Στην φυλακή ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Εμμανουέλα, στην Εγνατία

Προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του, ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη Εμμανουέλα, στην Εγνατία οδό, στη Θεσσαλονίκη. Η 19χρονη, συνεπιβάτιδά του, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο δράστης πέρασε το κατώφλι του ανακριτή μαζί με την 19χρονη, προκειμένου να απολογηθούν για τον θανάσιμο τραυματισμό της φοιτήτριας από τα Χανιά. Ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής έμεινε μόλις για λίγα λεπτά στο γραφείο της ανακρίτριας, δεν κατέθεσε επί της ουσίας της υπόθεσης και το μόνο που ανέφερε είναι ότι θέλει να συλλυπηθεί την οικογένεια.

Προφυλακιστέος ο οδηγός – «Δεν είναι ώρα να δώσω εξηγήσεις»
«Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια» ανέφερε, ενώ ο δικηγόρος του, «σεβόμενος το πένθος της οικογένειας», δεν προέβη σε δηλώσεις.

Μετά τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, η δίωξη που του είχε ασκηθεί διαφοροποιήθηκε, και πλέον διώκεται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια.
Επιπλέον, στον 26χρονο, που διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην χώρα, επιδόθηκε απόφαση για απέλαση, που θα ισχύσει μετά την εκδίκαση της υπόθεσης του τροχαίου

Προανακριτικά, ο 26χρονος είχε υποστηρίξει πώς δεν έτρεχε, ότι τράπηκε σε φυγή καθώς φοβήθηκε επειδή δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα και πως αν η 21χρονη δεν «είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση τίποτα δεν θα είχε συμβεί».
Μάλιστα, μιλώντας στο MEGA, είχε δηλώσει ότι εγκατέλειψε την κοπέλα, γιατί είδε πως είχε κόσμο και θα τη βοηθούσαν. «Βλέπω έχει κόσμο εκεί, λέω κάποιος θα πάει να τη βοηθήσει και εγώ επειδή είχα παρελθόν εδώ τρόμαξα, λέω θα με απελάσουν».

Τι είπε η 19χρονη
Στην απολογία της, η 19χρονη φέρεται πως ανέφερε τα εξής:
«Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα. Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω».
Κατηγορείται για απλή συνεργεία (ψυχική συνδρομή) στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη.

«Οταν περνάς με κόκκινο και χτυπάς κάποιον είναι σαν να τον πυροβολείς στο κεφάλι»
«Η θέση της οικογένειας είναι να του ασκηθεί ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Δεν είναι μόνο ότι την εγκατέλειψε αλλά έκανε και οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του για να εξαφανιστεί, απλώς δεν είχε υπολογίσει τις κάμερες που ευτυχώς υπάρχουν είτε για την κυκλοφορία», σημείωσε στο Open, ο δικηγόρος της οικογένειας της Εμμανουέλας.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας είπε στο MEGA: «Έχουμε πει πως όταν περνάς με “κόκκινο” και χτυπάς έναν άνθρωπο είναι σαν να βγάζεις το πιστόλι και να τον πυροβολείς στο κεφάλι. Ό,τι και να γίνει, όταν πάνε στο δικαστήριο επικαλούνται το ατυχές γενόμενο, το ατύχημα. Ο άνθρωπος αυτός δεν θα πάει καθόλου μέσα».

Σημείωσε μάλιστα πως ο 26χρονος οδηγός πέραν του τροχαίου, βαρύνεται και με άλλες παρανομίες. Αρχικά το ποινικό του παρελθόν, η παράνομη παραμονή του στη χώρα και η απουσία άδειας οδήγησης. «Μιλάμε για σωρεία παραβάσεων. 
Η μόνη φυλάκισή του θα είναι το κελί της τροχαίας» κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη