31χρονη μητέρα και οκτώ παιδιά, θύματα πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην επαρχία της Προύσας στην Τουρκία

31χρονη μητέρα και οκτώ παιδιά, θύματα πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην βορειοδυτική Τουρκική επαρχία Μπούρσα
Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, όλοι Σύροι πρόσφυγες, έχασαν τη ζωή τους όταν οι φλόγες κατέκαψαν ένα διαμέρισμα στη βορειοδυτική τουρκική επαρχία Μπούρσα αργά το βράδυ της Τρίτης.
Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως μια μητέρα και τα έξι παιδιά της και τα δύο ανίψια τους, τα οποία διέμεναν προσωρινά στο διαμέρισμα τη στιγμή της πυρκαγιάς. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι σαφή, αλλά τα πρώτα ευρήματα έδειξαν ότι οι φλόγες που διέρρευσαν από σόμπα στο εσωτερικό του διαμερίσματος εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλο το μικρό διαμέρισμα. Οι αρχές δήλωσαν ότι τα θύματα πέθαναν από εισπνοή καπνού.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο στην περιοχή Yıldırım της Προύσας, για να ανακαλύψουν τα πτώματα μέσα μόλις έσβησαν οι φλόγες στον δεύτερο όροφο μιας τετραώροφης πολυκατοικίας, στην οποία κατοικούν κυρίως Σύροι πρόσφυγες.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον τόπο του συμβάντος, ο κυβερνήτης της Bursa Yakup Canbolat δήλωσε ότι ο πατέρας έξι παιδιών ήταν έξω και τραυματίστηκε επίσης λόγω εισπνοής καπνού, ενώ προσπαθούσε να σώσει τα θύματα. Είπε ότι μια άλλη οικογένεια που ζούσε στον επάνω όροφο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αλλά είναι καλά στην υγεία της τώρα.
Το κτίριο, σε ένα προάστιο που περιβάλλεται από δάση, ήταν άθικτο, με απανθρακωμένα σημάδια να καλύπτουν την πρόσοψή του.

Ο δήμαρχος Alinur Aktaş δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά ήταν ηλικίας ενός έως έντεκα ετών. 
"Πιθανότατα κοιμόντουσαν τη στιγμή της πυρκαγιάς, επειδή φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να διαφύγουν γρήγορα. Τα περισσότερα από αυτά ήταν στα κρεβάτια τους", δήλωσε.

Οι αρχές αναγνώρισαν τη μητέρα ως την 31χρονη η οποία βρέθηκε νεκρή μαζί με τα παιδιά της, μεταξύ των οποίων ο μικρότερος γιος σε ηλικία ενός έτους και τα ανίψια, ηλικίας 10 και 11 ετών. Ο θείος των παιδιών, ο οποίος δεν έδωσε τα στοιχεία του, δήλωσε στο πρακτορείο Ihlas News Agency (IHA) ότι ζούσαν στην Τουρκία από το 2017, αφού διέφυγαν από τις συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη