Νέο πολυκατάστημα επί της οδού Τσιμισκή, στην Θεσσαλονίκη


Νέο πολυκατάστημα επί της οδού Τσιμισκή, στην Θεσσαλονίκη
Τέσσερα νέα χτυπήματα με αντίστοιχα καταστήματα ετοιμάζει στην εγχώρια αγορά ειδών αθλητικής ένδυσης η σερβική εταιρεία ειδών αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, Sport Vision, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η έναρξη ενός νέου concept καταστήματος με την ονομασία "tike!" στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος. Πρόκειται για ένα μοντέλο καταστήματος, το οποίο θα διαθέτει ειδικές συλλογές αθλητικών παπουτσιών και ειδών αθλητικής μόδας, οι οποίες θα πωλούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο συγκεκριμένο κατάστημα.


Κύριοι τροφοδότες της γκάμας των προϊόντων που θα διατίθενται από το συγκεκριμένο κατάστημα θα είναι οι δύο κολοσσοί των αθλητικών Nike και Adidas. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήδη η Sport Vision έχει εντοπίσει το κατάστημα, το οποίο θα είναι flat με επιφάνεια 250 τ.μ. στην προαναφερόμενη περιοχή. Η λειτουργία του είναι προγραμματισμένη για το τέλος της άνοιξης του 2023.

Επίκειται η λειτουργία καταστήματος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης
Επιπλέον όμως στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η αλυσίδα για την επέκτασή της στην ελληνική αγορά, προχώρησε στη μίσθωση ενός καταστήματος επί της οδού Τσιμισκή 75 στη Θεσσαλονίκη για την κατασκευή και λειτουργία καταστήματος Sport Vision.

Πρόκειται για ένα σημείο στρατηγικού εμπορικού ενδιαφέροντος λόγω της τοποθεσίας του στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της συμπρωτεύουσας. Το κατάστημα αυτό έχει συνολική επιφάνεια περί τα 500 τετραγωνικά μέτρα με πατάρι 70 τ.μ. Σε αυτόν το χώρο στεγαζόταν κατά το παρελθόν το φαρμακείο Δ. Ζωγράφου, ένα από τα παλαιότερα φαρμακεία εν λειτουργία στο κέντρο της πόλης, το οποίο μεταφέρεται πλέον σε νέο σημείο.

Το ακίνητο απέκτησε πρόσφατα η ΤΕΚΤΩΝ ΑΚΕΔΑ, συμφερόντων της οικογένειας Παπαγεωργίου, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση ακινήτων.

Μία ακόμα κίνηση που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η ίδια αλυσίδα είναι και η μίσθωση καταστήματος στην Καλαμάτα, επίσης για τη λειτουργία καταστήματος Sport Vision με προοπτική να λειτουργήσει έως και τον Μάρτιο του 2023 όπως αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του καταστήματος στην οδό Τσιμισκή.

Το κατάστημα της Καλαμάτας θα στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο "Βακαλοπούλειο”, όπου βρισκόταν επί σειρά ετών ο ομώνυμος κινηματογράφος. Η συνολική επιφάνεια του συγκεκριμένου ακινήτου ανέρχεται σε περίπου 700 τετραγωνικά μέτρα flat.
Κατάστημα προβλέπεται να αναπτύξει και στα Ιωάννινα σε ακίνητο 800 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της αγοράς της πόλης, που επίσης θα φέρει την ταμπέλα Sport Vision.

Πρακτικά μέσα από τις συγκεκριμένες κινήσεις η Sport Vision θα έχει αναπτύξει στην Ελλάδα δίκτυο 8 καταστημάτων έως το τέλος καλοκαιριού του 2023 υπό την συγκεκριμένη εμπορική ονομασία. Συνολικά τα καταστήματα και υπό τα δύο εμπορικά σήματα που διαχειρίζεται η επιχείρηση (Sport Vision και Buzz) θα φτάσουν τα 13 καταστήματα στο τέλος του καλοκαιριού, χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται και το "tike!” που αναφέραμε στην αρχή.

Η πολυεθνικού εκτοπίσματος σερβική αλυσίδα αθλητικών ειδών διατηρεί τζίρο που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ στις χώρες που κινείται. Δημιούργησε το πρώτο της κατάστημα στην Αγία Παρασκευή με την ταμπέλα "Sport Vision”. 
Πιο πρόσφατο κατάστημά της είναι αυτό που ήδη λειτουργεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην περιοχή της Γλυφάδας. 
Εκτός από την οργανική ανάπτυξη που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο, στον σχεδιασμό της επιχείρησης είναι η περαιτέρω εδραίωση της παρουσίας της μέσω κάποιας εξαγοράς. Αποτελεί έναν από τους πέντε μεγάλους λιανεμπόρους αθλητικών ειδών στην Ευρώπη - μεταξύ αυτών είναι η Foot Locker αλλά και η JD Sports που εξαγόρασε την Cosmos Sport της οικογένειας Τσικνάκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη