Γ. Παπαδόπουλος : " Ο Τσελέντης είναι η Ραφαέλα Καρά της σεισμολογίας"


"Ραφαέλα Καρρά" της σεισμολογίας χαρακτήρισε τον Ακη Τσελέντη, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δίνοντας συνέχεια σε μια άνευ προηγουμένου κόντρα που έχει ξεσπασει ανάμεσα στους δύο σεισμολόγους.

Σχολιάζοντας για ακόμη μία φορά τη δήλωση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών για το ρήγμα των Αλκυονίδων, ο οποίος όπως είπε, "έχει χάσει τον ύπνο του επειδή έχει μαζευτεί μεγάλη σεισμική ενέργεια στην περιοχή", ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως "και να ανησυχούμε, δεν πρέπει να το λέμε δημόσια".

Στη συνέχεια ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε: "Η Ραφαέλα Καρρά, της οποίας ήμουν μεγάλος θαυμαστής, είχε βγάλει έναν καταπληκτικό δίσκο με όλα τα όπλα της. Εδώ έχουμε ακριβώς το ίδιο, μια Ραφαέλα Καρρά της σεισμολογίας που βάζει μέσα σε ένα καλάθι όλα τα πουτ πουρί" και συνέχισε:

"Αρχίζει να έχει πλάκα όλο αυτό, είναι πλέον αστείο".

Επιπλέον όπως είπε σχετικά με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Τσελέντη "υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, γι' αυτό και πολλά μέσα ενημέρωσης με κάλεσαν προκειμένου να δώσω απαντήσεις", προειδοπειώντας ταυτόχρονα ότι σήμερα θα υπάρξει συνέχεια.

Ωστόσο, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος απαντώντας επί του θέματος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιο νεότερο στοιχείο που θα προκαλούσε ανησυχία.

"Δεν είναι κακό να ανησυχούμε για τις Αλκυονίδες, είναι κακό να λέμε ότι ανησυχούμε και ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα νεότερο στοιχείο από αυτά που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια, είναι κακό αν ανησυχούμε και να το λέμε δημόσια, χωρίς καμία προηγούμενη επιστημονική συζήτηση, μέσα σε φορείς που μπορεί να συζητηθεί, όταν έχουμε ανοιχτή την πληγή στη διεγερμένη περιοχή της Εύβοιας που βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Αττική", είπε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται πως σχετικά με την αναφορά για το ρήγμα των Αλκυονίδων, ο Ακης Τσελέντης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "έχει χάσει τον ύπνο του", εξηγώντας πως:

"Όταν βλέπω περιοχές που μαζεύουν ενέργεια, που είναι κοντά σε οικιστικά κέντρα οφείλω να το μελετάω. Όταν εχθές ρωτήθηκα για το ποιες περιοχές κοιτάω με λεπτομέρεια είπα ανατολικός Κορινθιακός. Έχει 40 χρόνια να δώσει σεισμό, μαζεύει ενέργεια εκεί κάτω και πρέπει να καταλάβουμε ότι, κάποια στιγμή, τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια σεισμική έξαρση και επειδή είναι κοντά στην Αθήνα, όπως καταλαβαίνετε θα έχουμε κάποιες επιπτώσεις".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη