Αναστάσιος Δημόπουλος : Ο έμπειρος ορειβάτης που έχασε την ζωή του στον Όλυμπο τα ΧριστούγενναΟ 41χρονος Αναστάσιος Δημόπουλος είναι ο άτυχος ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο, όταν έπεσε σε χαράδρα βάθους 600 μέτρων, στην προσπάθειά του να ανέβει στην κορυφή του Μύτικα.

Ο 41χρονος ορειβάτης είχε πάει στον Όλυμπο μαζί με έναν αναβάτη φίλο του, ο οποίος τον εντόπισε στη χαράδρα και ειδοποίησε τις Αρχές. Μένει να διαπιστωθεί από τη νεκροψία – νεκροτομή αν έχασε τη ζωή του από την πτώση ή από το κρύο.


Ήταν ένας έμπειρος ορειβάτης, μέλος του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας και στο ενεργητικό του είχε καταφέρει να σηκώσει τη σημαία του συλλόγου στην κορυφή Elbrus του Καυκάσου, σε ύψος 5.642 μέτρων. Τότε, είχε λάβει εύσημα από τους φίλους της ορειβασίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 41χρονος βρισκόταν στη θέση Λούκι Στεφανίου του Μύτικα ενώ ο φίλος του είχε μείνει πίσω και τον περίμενε. Όμως, έπεσε στη χαράδρα και ο φίλος του ανησύχησε και τον έψαξε, με αποτέλεσμα να τον εντοπίσει χωρίς τις αισθήσεις του σε βάθος 600 μέτρων.

Στην επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη επιχείρησαν μέλη από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση (26.12.2022) του Πυροσβεστικού Σώματος, για το συμβάν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής χθες το απόγευμα και άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία οχήματα και συγκεκριμένα οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη