Η ανακοίνωση της Βελγικής Αστυνομίας, για την σύλληψη της Εύας Καϊλή


Η Εύα Καϊλή είναι ένα από τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης η εισαγγελία του Βελγίου σχετικά με το Qatar-gate. Τι αναφέρει η ανακοίνωση.

Αν και στην ανακοίνωση της εισαγγελίας δεν γίνεται ονομαστική αναφορά, οι εφημερίδες L’Echo και Soir ανέφεραν ότι μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι η Εύα Καϊλή. Οι τέσσερις κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των».

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ως μέρος μιας μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Υπάρχουν υποψίες ότι άτομα σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή. Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 8 χθες το βράδυ.

Προς το συμφέρον της έρευνας δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη