Στο μικροσκόπιο των Βέλγων, Αλέξανδρος και Μανταλένα Καϊλή


Στο στενό οικογενειακό περιβάλλον των συλληφθέντων για το «Qatar Gate» αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, οι έρευνες των βελγικών Αρχών.

Ήδη η σύζυγος και η κόρη του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος κρατείται για το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου που συνδέεται με το Κατάρ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον κράτηση στην Ιταλία. 

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει και η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να ήταν το κύριο σημείο αναφοράς του συστήματος διαφθοράς που αποκαλύπτεται από έρευνα της εισαγγελίας των Βρυξελλών

Η οικογένειας της Εύας Καϊλή, αλλά και η ίδια, δεν έχουν μέχρι σήμερα τοποθετηθεί για το θέμα που έσκασε σαν «βόμβα» στην καρδιά της Ευρώπης.

Η Εύα Καϊλή παραμένει στο κελί των φυλακών Σεν Ζιλ και τις επόμενες ημέρες θα περάσουν από τον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να κληθούν για κατάθεση και άλλα πρόσωπα από το στενό της περιβάλλον της Εύας Καϊλή, καθώς αυτό αποτελεί πάγια τακτική των βελγικών Αρχών.

Η αδερφή της Εύας Καϊλή δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας, ενώ είναι και επικεφαλής μιας ΜΚΟ (ELONTech), που δίνει νομικές συμβουλές για θέματα νέων τεχνολογιών.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος, αφέθηκε ελεύθερος χθες Κυριακή, έπειτα από τη σύλληψή του, κατά την οποία -όπως αναφέρουν βελγικά ΜΜΕ- είχε μαζί του μια βαλίτσα με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Καϊλής

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή συνελήφθη επίσης για τη γνωστή υπόθεση. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα L’Echo, ο πατέρας της εντοπίστηκε με χαρτοφύλακα γεμάτο με χρήματα. Κατά την ίδια πηγή, είχε ενημερωθεί από συνεργάτες του για τα όσα συνέβαιναν. Χθες Κυριακή σύμφωνα με ανακοίνωση της Βελγικής αστυνομίας αφέθηκε ελεύθερος.

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή είναι γνωστό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη και πρωτοστάτησε τον καιρό που η Εύα ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα με έντονη δραστηριότητα στήριξης της. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Καϊλής είναι χρόνια ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας...

Ενεργή και η Μανταλένα Καϊλή με την πολιτική

Η Μανταλένα Καϊλή είναι καλά δικτυωμένη στις Βρυξέλλες και έχει καλή σχέση με την αδερφή της. Η Μανταλένα Καϊλή δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας και ιδρυτικό μέλος της μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας MADE.

Η MADE, η οποία υλοποιεί και υποστηρίζει με στρατηγική επικοινωνίας πρότζεκτ κοινωνικής καινοτομίας, με θεματικές: ανθρώπινα δικαιώματα, προστασία ανηλίκων, ενδυνάμωση γυναικών, τέχνης και τεχνολογίας, αγροοικονομία-τεχνολογία και οικολογία, νεοφυή επιχειρηματικότητα, γαλάζια οικονομία, και εκπαιδευτικά προγράμματα για δημιουργική σκέψη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη