Οι 5 πιο καταζητούμενες γυναίκες στην Ευρώπη


Οι 5 πιο καταζητούμενες γυναίκες της Ευρώπης
Στην λίστα με τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους στην Ευρώπη από την Europol, θα μπορούσαν να υπάρχουν και γυναίκες και μάλιστα στα ψηλά σκαλοπάτια της λίστας; Η απάντηση στο ερώτημα είναι «ναι», καθώς η λίστα της αστυνομίας της ευρωπαϊκής ένωσης έχει και… θηλυκό ΤΟΡ 5, στο οποίο φιγουράρουν τα ονόματα 5 καταζητούμενων γυναικών.

Από τις γυναίκες που φιγουράρουν λίστα με τους καταζητούμενους της Europol, οι τέσσερις είναι από χώρες της… πρώην ανατολικής Ευρώπης, Μάλιστα οι δυο είναι από την Ουγγαρία. Η άλλη είναι από τη Σουηδία. Η μια μάλιστα από τις καταζητούμενες φιγουράρει και σε λίστα του FBI. Οι γυναίκες, πάντως, δεν δείχνουν να έχουν… ροπή στα εγκλήματα, καθώς αποτελούν μόλις το 5% των πιο καταζητούμενων φυγόδικων της Ευρώπης, όπως ανέφερε η Daily Mail.




H Σουηδέζα που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Η Τάνια Γκόμεζ έγινε γνωστή στη Σουηδία ως ιδιοκτήτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης διάσωσης σκύλων, HundGarin. Σύμφωνα με την Europol, όμως, η οργάνωση αυτή ήταν απλά μια… βιτρίνα, καθώς η 30χρονη γυναίκα κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επίσης οι σουηδικές αρχές την συνδέουν με ομάδα οργανωμένου εγκλήματος στη Στοκχόλμη, για την οποία παρέδιδε και μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και χρημάτων.
Το ειρωνικό είναι ότι εμπλέκεται και σε δίκτυο παράνομης ιδιοκτησίας ζώων και μεταφοράς τους στο εξωτερικό.

Η Βουλγάρα δικηγόρος «Crypto Queen», που εθεάθη στην Ελλάδα

Η καταζητούμενη Βουλγάρα δικηγόρος, Ρούγια Ιγκνάτοβα, φιγουράρει πέρα από τη λίστα της Europol και σε εκείνη του FBI. Μάλιστα, είναι στην λίστα με τις 10 πιο καταζητούμενες γυναίκες και το FBI προσφέρει και αμοιβή έως και 100.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή της. Η Ιγκνάτοβα αποτελεί μόνο την 11η γυναίκα που μπήκε στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI στην 72χρονη ιστορία του.
Η 42χρονη γυναίκα, που την έχουν ονομάσει «Crypto Queen» κατηγορείται ότι έκανε μεγάλες απάτες με το κρυπτονόμισμα One Coin μεταξύ του 2014 και του 2018. Η Ιγκνάτοβα ίδρυσε μαζί μα άλλα άτομα το One Coin το 2014 ως «δολοφόνο του Bitcoin», όπως έλεγε η ίδια, προσελκύοντας τους επενδυτές να αγοράσουν πακέτα του κρυπτονομίσματος της.

H Europol και το FBI πιστεύουν ότι η Ιγκνάτοβα πληροφορήθηκε το 2017 την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη και έγινε καπνός. Οι αρχές θεωρούν μάλιστα ότι διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση μέσω της Ελλάδας, όπου βρέθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2017.

Η 42χρονη γυναίκα καταζητείται επίσης και από τις γερμανικές αρχές. Η Interpol μάλιστα προειδοποίησε ότι μπορεί να άλλαξε χειρουργικά την εμφάνισή της για να αποφύγει τη σύλληψη.



Η Τσέχα ανθοπώλης που έβαλε φίλο της να δολοφονήσει τον άνδρα της

Η τρίτη πιο καταζητούμενη γυναίκα της Ευρώπης στη λίστα της Europol είναι η Τσέχα Εύα Ζαμετσνίκοβα. Η 41χρονη καταζητείται στην Σλοβακία, όπου καταδικάστηκε ερήμην σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για τη μίσθωση ενός δολοφόνου για να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της το 2014.

Τον Ιανουάριο του 2014 η Τσέχα ανθοπώλης έπεισε τον φίλο της Μάρτιν Αντάμκοβιτς, να σκοτώσει τον άνδρα της. Η Εύα Ζαμετσνίκοβα είχε κανονίσει να δώσει στον Αντάμκοβιτς 50.000 ευρώ για το φόνο του στρατιώτη άνδρα της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη μόνο δύο μήνες!

Η 41χρονη γυναίκα ήθελε να σκοτώσει τον άνδρα της, να εξαφανίσει το πτώμα του, να τον κηρύξει υποτίθεται αγνοούμενο και μετά από δύο χρόνια να αποκτήσει την περιουσία του. Η Τσέχα ήθελε η δολοφονία να γίνει με όπλο, το οποίο μάλιστα αγόρασε. Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε γνώμη και είπε στον φίλο της ότι ο φόνος πρέπει να γίνει με στραγγαλισμό με σχοινί. Ο Αντάμκοβιτς, όμως, έκανε πίσω και την κατέδωσε στην αστυνομία.

Η ανθοπώλης συνελήφθη και προφυλακίστηκε για αρκετούς μήνες, αλλά αφέθηκε ελεύθερη τον Αύγουστο του 2014 για να γεννήσει το παιδί της. Από τότε εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Κρίθηκε ένοχη από το Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2020 και καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, αλλά τα ίχνη της δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Η Ουγγαρέζα μαστρωπός

Η Ουγγαρέζα Αναμαρία Ράντου Στόιτσα καταζητείται στην πατρίδα της και φυσικά και από την Europol με την κατηγορία ότι είχε φτιάξει ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών, καθώς και τη διευκόλυνση της πορνείας, μερικές φορές με ανήλικα κορίτσια. Η 34χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση, αλλά δεν βρίσκεται στην φυλακή, καθώς εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012.



Η Ουγγαρέζα επιχειρηματίας απατεώνισσα
Η επίσης Ουγγαρέζα, Αντρέα Ντούντλα, που κυκλοφορεί και με το όνομα Εστερ Καθόνα, καταζητείται από το 2012, οπότε και είχε καταδικαστεί σε περισσότερα από 15 χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή της σε δεκάδες οικονομικά εγκλήματα.
Στη δεκαετία του 2000, η Ντούντλα και δύο συνεργάτες της έφτιαξαν εικονικές εταιρείες, δημιούργησαν πλαστά τιμολόγια και πλαστούς ισολογισμούς και δανείστηκαν τεράστια ποσά από τράπεζες. Τα λεφτά φυσικά δεν πληρώθηκαν ποτέ πίσω στις τράπεζες. Η Ντούντλα με τους συνεργάτες της πούλησαν επίσης 4.400 τόνους καλαμποκιού για κοντά στα 650.000 ευρώ, σε… αφελείς επιχειρηματίες αλλά το καλαμπόκι δεν το είδαν ποτέ οι αγοραστές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη