Αστερόκοσμος: Πλήθος κόσμου στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης


Γεμάτο παιχνίδια, ξωτικά, λαμπιόνια, μουσική και δράσεις ανοίγει τις πύλες του καθημερινά αυτά τα Χριστούγεννα το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης, ο Αστερόκοσμος στη ΔΕΘ, προσφέροντας αφειδώς τη μαγεία των γιορτών σε μικρούς και μεγάλους.

Με δράσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, ο φετινός Αστερόκοσμος, μετά από δύο χρόνια περιορισμών, έχει πλημμυρίσει από επισκέπτες της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων περιοχών. Οι φωνές, οι μεθυστικές μυρωδιές των γλυκών και του ποπ κορν, ο στολισμός και τα χρώματα μπορούν να βάλουν σε γιορτινό κλίμα ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

«Ο Αστερόκοσμος είναι θεσμός πλέον. Δεν έρχονται μόνο από τη Θεσσαλονίκη αλλά και τα Βαλκάνια, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία κυρίως. Είναι μια στάση για όλους τους επισκέπτες της πόλης, ειδικά για τους οικογενειάρχες που έρχονται στην περίοδο των γιορτών», αναφέρει στο ThessToday.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αστερόκοσμου, Σάκης Πετρόπουλος.

Φέτος, όπως επισημαίνει, ο Αστερόκοσμος απλώνεται σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Η έκτασή του είναι περίπου 25 στρέμματα, από το τόξο της ΧΑΝΘ μέχρι και την πύλη Εμπορίου. Στον εξωτερικό χώρο μπορεί κάποιος να βρει τα μεγάλα ιταλικά παιχνίδια που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο περίπτερο 15 βρίσκονται το σπίτι του Αγίου Βασίλη, το σπίτι των κατασκευών, το σπίτι των ευχών και του face painting, το stage, όπου πραγματοποιούνται παραστάσεις με ακροβατικά και κουκλοθέατρο, αλλά και το εντυπωσιακό καρουζέλ. Στο περίπτερο 13 είναι τα δύο μοναδικά παγοδρόμια της Θεσσαλονίκης, παιχνίδια για μικρότερα παιδιά, συγκρουόμενα και η χριστουγεννιάτικη αγορά για δώρα και εδέσματα.

«Η κίνηση είναι πολύ καλή. Βοηθάει και ο καιρός. Ο κόσμος θέλει να βγει μετά από τα χρόνια εγκλεισμού. Έχουν ανάγκη τη διασκέδαση, τα φώτα και το εορταστικό κλίμα», σημειώνει ο κ. Πετρόπουλος. Οι επισκέπτες της διοργάνωσης όπως διαπιστώνει κάποιος με μια βόλτα στο λούνα παρκ και τα σπιτάκια είναι κυρίως οικογένειες, έφηβοι και άτομα νεαρής ηλικίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί να επιλέξει κάποιος τον Αστερόκοσμο για μια χριστουγεννιάτικη έξοδο, ο κ. Πετρόπουλος κάνει λόγο στο ThessToday.gr για μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια.

«Είναι ίσως σε όλη την Ευρώπη η καλύτερη value for money πρόταση για ένα θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο. Η τιμή των 8 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του πάρκινγκ και όλων αυτών που προσφέρει, δεν υπάρχει όχι στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο. Θα είναι μια πανέμορφη οικογενειακή ανάμνηση, με ένα χαμηλό κόστος, δεδομένης της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν όλοι αυτό τον καιρό», όπως υπογραμμίζει.

Ο Αστερόκοσμος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του MagicPark και λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 ως τις 23.00 με εισιτήριο 8 ευρώ. Θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη