Αυτές είναι οι φυλακές που κρατείται η Εύα Καϊλή στο Βέλγιο


Αυτές είναι οι φυλακές που κρατείται η Εύα Καϊλή στο Βέλγιο

Στις κεντρικές φυλακές των Βρυξελλών φέρεται να έχει οδηγηθεί η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή μετά τη σύλληψή της για το Qatar Gate.

Βρίσκονται στο κέντρο των Βρυξελλών και η Εύα Καϊλή θα μείνει εκεί έστω και προσωρινά μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης όπως αναφέρει το Mega. Στις ίδιες φυλακές είχε οδηγηθεί και ο νεοναζί ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, πριν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Το Βέλγιο είναι πολύ ευαίσθητο σε θέματα διαφθοράς και αναμένεται σκληρή στάση των αρχών των Βρυξελλών. Η Καϊλή θα περάσει το τρίτο της βράδυ στα κρατητήρια καθώς με ομόφωνη απόφαση δικαστή και ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα στη φυλακή με τις βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα μετέδωσαν τα βελγικά μέσα, πρώτος συνελήφθη ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, ύστερα ο πατέρας της εντοπίστηκε έξω από ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες με μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά και ύστερα συνελήφθη η Εύα Καϊλή μέσα στο σπίτι της όπου και βρέθηκαν σακούλες γεμάτες με μετρητά, για τον λόγο αυτό δεν τίθεται θέμα βουλευτικής ασυλίας, καθώς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω.

Το Star μετέδωσε ότι η ευρωβουλευτής βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ σε σακούλες, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή.

Οργή στο μεταξύ για το σκάνδαλο υπάρχει στην Ευρωβουλή που συνεδριάζει αύριο και αναμένεται και επίσημα η καρατόμηση της Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου, ενώ ορισμένοι ζητούν να παραδώσει και την έδρα της, μία απόφαση που αφορά όμως μόνο την ίδια.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν και ανακρίσεις σε υπαλλήλους της Ευρωβουλής οι οποίοι έχουν συνεργαστεί είτε έμμεσα είτε άμεσα με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Όπως αναφέρει το Mega θα υπάρχει ανάκριση και της αδερφής της Εύας Καϊλή που ήταν στενή συνεργάτης της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη