Υπάλληλος του Δήμου άρπαξε 263.000 ευρώ από τα ταμεία της υπηρεσίας του και καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης στον Βόλο


Ποινή φυλάκισης πέντε ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως (9.125 ευρώ), επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε πρώην ταμία του Δήμου Βόλου, τον οποίο έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.
Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. 
Ο πρώην ταμίας του Δήμου κατηγορούνταν πως είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 263.000 ευρώ περίπου από τα δημοτικά ταμεία. 
Απολογούμενος ο πρώην ταμίας, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε πάρει από το ταμείο μόνον 120.000 ευρώ και όχι το ποσό για το οποίο καταδικάστηκε. 
Η υπόθεση του ελλείμματος άρχισε να αποκαλύπτεται τον Απρίλιο του 2016, όταν ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, Βάσω Παπαδανιήλ, είχαν ενημερώσει εγγράφως τον τότε δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και για πιθανό έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ, για να αποκαλυφθεί τελικά στην πορεία της έρευνας, ότι το ποσό ήταν μεγαλύτερο. Σχετικό πόρισμα είχαν εκδώσει και οι ορκωτοί λογιστές, που είχαν διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. 
Τον Ιούνιο του 2016 είχε ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της έρευνας που είχε γίνει, στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. 
Ο ταμίας και ένας ακόμη υπάλληλος, που εισέπραττε τέλη από τις λαϊκές αγορές, είχαν αλλάξει τότε θέσεις εργασίας στον Δήμο. Ακολούθησε ΕΔΕ, ενώ το πόρισμά της μαζί με την έκθεση των ορκωτών λογιστών είχαν κατατεθεί από τη δημοτική αρχή στην Εισαγγελία Βόλου. 
Σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον ίδιο χρόνο το έλλειμμα είχε καταλογιστεί ονομαστικά στον πρώην ταμία. Ακολούθησε κατάθεση μήνυσης σε βάρος του από τον τότε εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου κ. Θεοδώρου. Η Εισαγγελία Βόλου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του πρώην ταμία και ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας τον Φεβρουάριο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη