Τούρκος δημοσιογράφος απολύθηκε στο ημίχρονο του Μαρόκο - Καναδάς, γιατί ενόχλησε τον Ερντογάν αναφορά του στον Σουκούρ


Τούρκος δημοσιογράφος απολύθηκε στο ημίχρονο του Μαρόκο - Καναδάς, γιατί ενόχλησε τον Ερντογάν αναφορά του στον Σουκούρ
Άδοξο τέλος είχε η θητεία του Alper Bakırcıgil στο TRT της Τουρκίας.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είχε αναλάβει το σχόλιο στο παιχνίδι του Μουντιάλ του Κατάρ ανάμεσα στον Καναδά και στο Μαρόκο και έκανε το λάθος να αναφέρει το όνομα του Χακάν Σουκούρ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2002 ο Χακάν Σουκούρ πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να χάσει τη δουλειά του. Ο Χακάν Σουκούρ μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος Τούρκος ποδοσφαιριστής αλλά είναι "εχθρός" για το καθεστώς Ερντογάν.
Έτσι οι υπεύθυνοι του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Τουρκίας περίμεναν να ολοκληρωθεί το ημίχρονο και ανακοίνωσαν στον έμπειρο δημοσιογράφο ότι απολύεται! Την είδηση επιβεβαίωσε ο δημοσιογράφος στο Twitter και μετά από λίγη ώρα "έπεσε" το προφίλ του.

Το σχετικό σχόλιο για τον Σουκούρ βγήκε και από τα στιγμιότυπα του αγώνα και τη θέση του δημοσιογράφου στο 2ο μέρος πήρε άλλος συναδελφός του.

Ο Σουκούρ είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές του ισλαμιστή Φετουλάχ Γκιουλέν που είναι εχθρός του Ερντογάν. Για το θέμα έγινε και ερώτηση στη βουλή. Ο 51χρονος πρώην επιθετικός σκόραρε 51 γκολ σε 112 εμφανίσεις για την Τουρκία μεταξύ 1992 και 2007. Ήταν μέλος της τουρκικής ομάδας που τερμάτισε τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Για τον Σουκούρ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και τα περιουσιακά στοιχεία κατασχέθηκαν. Ο ίδιος για αποφύγει την σύλληψη διέφυγε από την Τουρκία το 2015 και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το θέμα έφτασε και στη βουλή.
Ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση στον αντιπρόεδρο Fuat Oktay και ρώτησε "Ποιος σημείωσε το γρηγορότερο γκολ σε τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου; Εάν το σημείωσε ο Σουκούρ, ποιος είναι ο λόγος για αντικαθιστώντας τον σχολιαστή;»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη