Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ η Κατερίνα Λάσπα, για να στηρίξει την Ελλάδα και το Κίνημα


Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εδώ και περίπου έναν χρόνο επιχειρεί να ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην μακρόχρονη ιστορία του με την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Μόλις πρόσφατα, ανακοίνωσε τους πολιτικούς τομείς, οι οποίοι στελεχώθηκαν από πρόσωπα της κοινωνίας που επιλέχθηκαν κυριολεκτικά βάση του βιογραφικού τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, συνδύασαν και την εμπειρία αλλά και την λάμψη του ονόματος τους.
Η ανακοίνωση της γνωστής παρουσιάστριας Κατερίνας Λάσπα, ως επικεφαλής του τομέα Εθελοντισμού προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Αυτό που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι η ίδια εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό έχοντας προσφέρει διακριτικά σε ευάλωτες ομάδες.

Μιλώντας στο protothema.gr, παραδέχεται πως «η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση του ονόματος μου ως τομεάρχη Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, εξέπληξε κάποιους. Στο παρελθόν έχω δεχτεί προτάσεις για να είμαι υποψήφια τόσο σε εθνικές εκλογές, όσο και για τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Αυτή τη φορά όμως, επέλεξε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. Καθοριστική ήταν όπως εξηγεί η συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος. 
«Στην απόφαση μου έπαιξε καταλυτικό ρόλο η συνάντηση μου με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Είδα έναν νέο άνθρωπο, με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα και με μια ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Δεν σας κρύβω, ένιωσα και κολακευμένη για την εμπιστοσύνη άνευ όρων του προέδρου, σε έναν τόσο ευαίσθητο, ανθρωποκεντρικό τομέα. Ουσιαστικά μου δόθηκε ο χώρος με μια ομάδα νέων ανθρώπων να εργαστούμε συντονισμένα με πάθος, χωρίς προϋποθέσεις, διεκδικώντας “τα αυτονόητα”…συνθήκες αξιοπρέπειας για τον συνάνθρωπο σε δυσχέρεια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκτιμά ότι χρονικά, η συγκυρία είναι εξαιρετική, καθ' ότι είναι πιο ώριμη και με περισσότερες εμπειρίες και έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο.

Η Κατερίνα Λάσπα, μαζί με τους αναπληρωτές γραμματείς, έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται πυρετωδώς θέλοντας να βοηθήσουν και να ταξιδέψουν σε κάθε σημείο της χώρας. Μέσα στα άμεσα σχέδια της είναι η επίσκεψη και η ενίσχυση ορφανοτροφείων, αλλά και οι γυναικείες φυλακές. «Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, να κινητοποιήσουμε, να αναθερμάνουμε το αίσθημα αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Πολιτεία, αυτοδιοίκηση, φορείς, πολίτες οφείλουν να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί», υπογραμμίζει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη