Κοσμηματοπώλης κατηγορείται για δολοφονία δύο ληστών - Βίντεο της ληστείας του κοσμηματοπωλείου στην Β. Ιταλία


Κοσμηματοπώλης στην Ιταλία κατηγορείται για διπλή δολοφονία, επειδή σκότωσε δυο ληστές – Το συγκλονιστικό βίντεο της ληστείας
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της διπλής δολοφονίας από πρόθεση βρίσκεται Ιταλός κοσμηματοπώλης, επειδή σκότωσε δυο από τους τρεις ληστές που είχαν μπει στο κατάστημά του για να τον κλέψουν, ενώ είχαν δέσει και την κόρη του. Ο Μάριο Ροτζέρο έβγαλε όπλο, καταδίωξε τους ληστές, τους πυροβόλησε και σκότωσε τους δυο απ’ αυτούς.

Όλα είχαν συμβεί τον περασμένο Απρίλιο στην πόλη Γκριτσάνε Καβούρ της επαρχίας Κούνεο της Βόρειας Ιταλίας, όταν τρεις ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα του 67χρονου κοσμηματοπώλη. 
Μέσα ήταν ο ίδιος και η κόρη του. Οι ληστές που είχαν μαζί ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι (αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν ψεύτικο), απείλησαν ότι θα σκοτώσουν τον Ροτζέρο και την κόρη του. Μάλιστα έδεσαν τα χέρια της κόρης του 67χρονου και άρχισαν να κλέβουν κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης πήρε το όπλο του από ένα συρτάρι και τότε οι ληστές τράπηκαν σε φυγή. Ο Ροτζέρο βγήκε στο δρόμο και τους κυνήγησε και έριξε 5 σφαίρες εναντίον τους με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον Αντρέα Σπινέλι και τον Τζουζέπε Ματσαρίνο. Οι σφαίρες βρήκαν και τον τρίτο ληστή και τον τραυμάτισαν, αλλά τελικά η ζωή του δεν κινδύνευσε.

Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης είχε αρχικά αντιμετωπίσει την κατηγορία της διπλής δολοφονίας, αλλά θεωρήθηκε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Ο Εισαγγελέας όμως, άλλαξε την κατηγορία και την έκανε δολοφονία από πρόθεση, διότι ο Ροτζέρο πυροβόλησε τους ληστές με πρόθεση να σκοτώσει, υπερβαίνοντας τα όρια της νόμιμης άμυνας.
To βίντεο από τη ληστεία είναι συγκλονιστικό, ενώ περιέχει σκληρές εικόνες.

«Συγγνώμη, αλλά ήταν ή αυτοί ή εγώ»
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης είχε περιγράψει το τι έγινε στην ληστεία κατά την σύλληψή του. Ζήτησε συγγνώμη, αλλά είπε ότι κινδύνεψε η ζωή του.
«Συγγνώμη που συνέβη αυτό, είναι πολύ άσχημο, αλλά ήταν ή αυτοί ή εγώ. Με το δεξί μου χέρι άνοιξα το ταμείο και με το αριστερό ένα συρτάρι που γνώριζα ότι είχα το όπλο μου και έτσι βρεθήκαμε να απειλούμε ο ένας τον άλλο… και τότε έφυγαν» είπε ο Ροτζέρο.
Η ληστεία είχε γίνει στις 28 Απριλίου, ενώ ο Ιταλός είχε πέσει ξανά θύμα ληστείας το 2015.

newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη