"Ο σύζυγος μου βρήκε έναν αρχαίο θησαυρό, 4.000 χρυσά νομίσματα"


Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Θεοδώρα Σιάρκου στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, το μεσημέρι της Τετάρτης, με αφορμή την επιτυχημένη καθημερινή σειρά της ΕΡΤ, “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”. Μέσα σε όλα, η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για το γεγονός πως ο σύζυγός της, που είναι δύτης στο επάγγελμα, ανακάλυψε έναν αρχαίο θησαυρό με 4.000 χρυσά νομίσματα στο λιμάνι της Ρόδου.

«Θα ξεχάσω εγώ που βρήκαν το 2008 έναν αρχαίο θησαυρό, 4.000 χρυσά νομίσματα στον κεντρικό λιμένα της Ρόδου; Πήγαν για αρχαιολογική ανασκαφή ως ενάλιοι αρχαιολόγοι κι εκεί που ψάχνανε τα κουφάρια ξαφνικά βλέπουν κάτι να γυαλίζει. Λίγο παραδίπλα γυάλιζε κάτι άλλο και δίπλα κάτι άλλο και έσκαψαν και βρήκαν 4.000 χρυσά νομίσματα» περιέγραψε η Θεοδώρα Σιάρκου.

«Φυσικά και δεν τα πήραν. Αυτό είναι κρατική περιουσία. Τα παρέδωσαν στην Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού και πλέον φυλάσσονται στις αποθήκες του Υπουργείου. Ήταν νομίζω από πειρατές, γιατί υπήρχαν νομίσματα ισπανικά και κάποια περίεργα κοσμήματα» συμπλήρωσε η ηθοποιός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη