Κυριάκος Μητσοτάκης : Οι πιθανότερες ημερομηνίες των βουλευτικών εκλογών στο μυαλό του πρωθυπουργού


Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν συνεχώς νέες δημοσκοπήσεις από έγκυρες εταιρείες του χώρου, που δείχνουν μία μεγάλη διαφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αναμέτρησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Πιθανά σενάρια για την ημερομηνία των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών κυκλοφορούν εδώ και αρκετούς μήνες, όμως διαψεύστηκαν δια στόματος του Πρωθυπουργού, ο οποίος έβαλε τέλος στις φήμες για πρόωρες κάλπες.

Η παραπάνω δημοσκοπήσεις σε συνδυασμό με την ανησυχία των Ελλήνων πολιτών όσον αφορά την ακρίβεια των προϊόντων αλλά και της ενέργειας, έχουν κάνει πια πιεστικό το ζήτημα της οριστικοποίησης όσο το δυνατόν γίνεται πιο σύντομα, της ημερομηνίας των βουλευτικών εκλογών.

Τελευταίως, λοιπόν, κυκλοφορούν τρεις ημερομηνίες, με ευρύ όμως φάσμα τριών μηνών.

Η πρώτη είναι νωρίς, στις 26 Μαρτίου, μια ημέρα μετά την εθνική εορτή, η δεύτερη την Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου και η τρίτη, ακριβώς στην λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, τέλος Μαΐου δηλαδή.

Όλα αυτά με την υποσημείωση πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας κανενός κόμματος, που είναι και το πιθανότερο σενάριο, θα έχουμε πολύ σύντομα ίσως και μέσα στο διάστημα ενός μήνα νέες εκλογές με άλλο εκλογικό νόμο αυτή τη φορά που θα ευνοεί το πρώτο κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη