800 θέσεις εργασίας, σε μεγάλο κατασκευαστικό έργο στην Χαλκιδική


800 θέσεις εργασίας, σε μεγάλο έργο στην Χαλκιδική 
Η Αμερικανική μηχανολογική και κατασκευαστική Fluor επιλέχθηκε από την «Ελληνικός Χρυσός» για την υλοποίηση των εργασιών της στη Χαλκιδική.

Η Αμερικανική εεταιρεία Fluor Corporation (NYSE: FLR) από το Τέξας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιλέχθηκε από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. (θυγατρική της Eldorado Gold Corp.), για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης μηχανολογικών εργασιών, προμηθειών και κατασκευαστικών εργασιών (EPCM) για το έργο εξόρυξης χρυσού-χαλκού στις Σκουριές, που βρίσκεται στην βορειοανατολική Χαλκιδική στην Ελλάδα. 

«Η εκτέλεση αυτού του έργου θα βασιστεί στην τεχνική εξειδίκευση της Fluor σε έργα μεγάλης κλίμακας χρυσού και χαλκού», δήλωσε ο Tony Morgan, πρόεδρος της επιχείρησης Fluor Mining & Metals.

«Στην Fluor, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχουμε σε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και θα παρέχει τις απαραίτητες πρώτες ύλες για να υποστηρίξει τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Το αντικείμενο εργασιών της Fluor περιλαμβάνει έργα υποδομής, εγκαταστάσεις εκτός σχεδίου, περιοχές διαδικασιών και διήθηση απορριμμάτων. Το έργο αναμένεται να παράγει, κατά μέσο όρο, 140.000 ουγγιές χρυσού και 67 εκατομμύρια λίβρες χαλκού ετησίως μέσα στα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας του ορυχείου.

Το γραφείο της Fluor στο Βανκούβερ θα αναλάβει την επίβλεψη του έργου με την υποστήριξη των γραφείων της στο Νέο Δελχί και στο Κάλγκαρι. Η διαχείριση των χερσαίων κατασκευών και η λεπτομερής μηχανική θα διευθύνονται από το γραφείο της Fluor στην Ελλάδα και θα εκτελούνται από μια κοινοπραξία παρόχων υπηρεσιών μηχανικής με έδρα την Ελλάδα για λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Στην κορύφωση της κατασκευής, το έργο αναμένεται να απασχολήσει έως και 800 ντόπιους εργάτες και να δημιουργήσει 1.400 μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας μέσα στα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας του ορυχείου. Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το 2023 και το έργο εκτιμάται πως θα διαρκέσει 2,5 έως 3 χρόνια, ενώ η πρώτη παραγωγή αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Η Fluor Corporation απασχολεί 41.000 εργαζόμενοι και είχε έσοδα 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, ενώ κατατάσσεται στην 259η θέση μεταξύ των εταιρειών της λίστας Fortune 500. Με έδρα το Ίρβινγκ του Τέξας, η Fluor παρέχει υπηρεσίες μηχανολογικών εργασιών, προμηθειών και κατασκευαστικών εργασιών για περισσότερα από 110 χρόνια.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη