Βίντεο από την σύλληψη του πιο καταζητούμενου εγκληματία στην Ευρώπη


Επί 30 χρόνια διέφευγε της σύλληψης, ωστόσο, ο αρχιμαφιόζος της Ιταλίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, βρίσκεται πλέον υπό κράτηση, καθώς οι "καραμπινιέρι" της Σικελίας, πραγματοποίησαν μία σπουδαία σύλληψη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη θέα του συλληφθέντα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο κόσμος χειροκροτούσε, επευφημούσε και έδινε το χέρι του, στους αστυνομικούς για την τεράστια επιτυχία τους.Η Αστυνομία της Σικελίας συνέλαβε τον φυγά Ματέο Μεσίνα Ντενάρο μέσα σε μια υγειονομική δομή του Παλέρμο, στην οποία είχε μεταβεί για κλινικές θεραπείες. Έχει καταδικασθεί ερήμην σε ισόβια για το ρόλο του στους φόνους των εισαγγελέων κατά της μαφίας Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο το 1992.


Αντιμετωπίζει επίσης ποινή ισοβίων για το ρόλο του σε βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί την επόμενη χρονιά στη Φλωρεντία, τη Ρώμη και το Μιλάνο και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο 2022 ότι ο Μεσίνα Ντενάρο εξακολουθούσε να είναι σε θέση να εκδίδει διαταγές για τις επιχειρήσεις της μαφίας στην περιοχή γύρω από την πόλη Τραπάνι της δυτικής Σικελίας, το περιφερειακό οχυρό του, παρά το γεγονός ότι παρέμενε για χρόνια εξαφανισμένος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη