Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος εγκληματίας της Ευρώπης


Οι Ιταλοί Καραμπινιέροι συνέλαβαν σήμερα τον Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, τον περισσότερο καταζητούμενο στη χώρα «νονό» της μαφίας ο οποίος διέφευγε επί τρεις δεκαετίες.

«Σήμερα, 16 Ιανουαρίου, οι Καραμπινιέροι (...) συνέλαβαν τον φυγά Ματέο Μεσίνα Ντενάρο μέσα σε μια υγειονομική δομή του Παλέρμο, στην οποία είχε μεταβεί για κλινικές θεραπείες», ανακοίνωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AGI ο στρατηγός των Καραμπινιέρων (Χωροφυλακή) Πασκουάλε Αντζελοσάντο.

Ο Μεσίνα Ντενάρο φέρεται ότι είναι ένας αρχηγός της σικελικής μαφίας, της Κόζα Νόστρα.
Έχει καταδικασθεί ερήμην σε ισόβια για το ρόλο του στους φόνους των εισαγγελέων κατά της μαφίας Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο το 1992.

Αντιμετωπίζει επίσης ποινή ισοβίων για το ρόλο του σε βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί την επόμενη χρονιά στη Φλωρεντία, τη Ρώμη και το Μιλάνο και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο 2022 ότι ο Μεσίνα Ντενάρο εξακολουθούσε να είναι σε θέση να εκδίδει διαταγές για τις επιχειρήσεις της μαφίας στην περιοχή γύρω από την πόλη Τραπάνι της δυτικής Σικελίας, το περιφερειακό οχυρό του, παρά το γεγονός ότι παρέμενε για χρόνια εξαφανισμένος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη