Θεσσαλονίκη : Η Αστυνομία αναζητεί πληροφορίες για επικίνδυνο εγκληματία



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 13-12-2022 και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας από κοινού, κατά συρροή, τετελεσμένες και σε απόπειρα, της απείθειας, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Πρόκειται για 23χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ληστείες κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, απείθεια και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άντρας, σε διάστημα μόλις δύο ωρών, αφού εισήλθε, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σε τέσσερα φαρμακεία, ένα μίνι-μάρκετ και τρία πρακτορεία ΟΠΑΠ στις περιοχές Νεάπολης, Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς και Χαριλάου, αφαίρεσε, με την απειλή όπλου, χρηματικά ποσά σε επτά περιπτώσεις.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε από έμπειρα πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης να κινείται πεζός στην περιοχή Χαριλάου. Προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας, προτείνοντας παράλληλα όπλο προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι ενεργώντας με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στην κατοχή του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αεροβόλο πιστόλι,
  • 020 ευρώ και
  • ενδύματα που τον τοποθετούν στους χώρους των ληστειών.
Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι, ο 23χρονος, με τη συνδρομή ατόμων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, το διάστημα 11 και 12-12-2022, διέπραξε τρείς ακόμη ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Νεάπολης και Συκεών.

Η λεία του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (15.595) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο άντρας αυτός έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα και υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί, δυνάμει σχετικού εντάλματος, τον Νοέμβριο του 2019 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για διάπραξη έξι (6) ληστειών σε καταστήματα ψιλικών του κέντρου πόλης.
Πρόκειται για τον:

(επ.) ΟΝΤΙΣΒΙΛΙ (ον.) Γεώργιο του Μιχαήλ και της Μάϊας, γεν. 25-04-1999, στην Τιφλίδα Γεωργίας



Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388318, 2310-388319, 2310-388320 και 2310-388328 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 19-06-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη