Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας Αριστοτέλης Διβάνης

Πέθανε ένας εκ των κορυφαίων της ελληνικής οικονομίας, θεμελιωτής του Eλληνικού τουρισμού και ηγέτης των ξενοδοχείων “Divani Caravel”, ο Αριστοτέλης Διβάνης σε ηλικία 94 ετών 

Άξιος συνεχιστής του έργου του ο γιος του, Σπύρος Διβάνης, που εδώ και πολλά έτη έχει αναλάβει με εξαιρετική επιτυχία τα ηνία του Ομίλου.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2022, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 14.00.

Από τα Τρίκαλα… σε όλη την Ελλάδα

Το 1958, ο Αριστοτέλης Διβάνης ανέγειρε στα Τρίκαλα, ξενοδοχείο δυναμικότητας 65 δωματίων με ξεχωριστό λουτρό. Με την πρώτη επιχειρηματική του πρωτοβουλία στον χώρο του Τουρισμού να στέφεται με απόλυτη επιτυχία, ο Αριστοτέλης Διβάνης διαβλέπει την ανερχόμενη εξέλιξη του εμβληματικού προορισμού των Μετεώρων και παίρνει τη μεγάλη απόφαση για την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχείου του Ομίλου στην Καλαμπάκα.

Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία ανοίγοντας την τρίτη του μονάδα, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρισας.

Το επόμενο βήμα του Αριστοτέλη Διβάνη έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο ιδρυτής του Ομίλου σε συνεργασία με συντοπίτη του εγκαινιάζει το πρώτο του ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης. Η κάθοδος στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη και καταλυτική για τη μετέπειτα πορεία και παρακαταθήκη, για την εν καιρώ ίδρυση των Divani Collection.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη