H Aστυνομία αναζητά πληροφορίες για Eγκληματική οργάνωση Αλβανών και Ρομά


H Aστυνομία αναζητά πληροφορίες για Eγκληματική οργάνωση Αλβανών και Ρομά
Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες της 8-12-2022 στα Εξάρχεια και στην Κηφισιά, τρεις αλλοδαποί 18, 23 και 32 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη και συμμετοχή σε συμμορία που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές και φθορά καταστημάτων. Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι αλλοδαποί, μέλη της συμμορίας, ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Ο 23χρονος και ο 32χρονος εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, να έχουν προβεί σε διάρρηξη πρακτορείου τυχερών παιγνίων στην Κηφισιά, έχοντας προηγουμένως θραύσει τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος με χρήση μεταλλικού φρεατίου και ακινητοποιήθηκαν πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την εγκληματική τους δράση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, από τον Απρίλιο του έτους 2022, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Αττικής, έπειτα από επισταμένη έρευνα των ανωτέρω Υπηρεσιών αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας με διαρκή μεθοδική δράση και διακριτούς ρόλους.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, νυχτερινές ώρες, με τη χρήση συνήθως φρεατίων ή άλλων αντικειμένων, προέβαιναν, με εναλλασσόμενη σύνθεση, στη θραύση των υαλοπινάκων της εισόδου καταστημάτων και εν συνεχεία, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Τα μέλη μετέβαιναν στα καταστήματα με το επιχειρησιακό αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του 19χρονου έγκλειστου και στάθμευαν συνήθως σε ικανή απόσταση από αυτά, ώστε να μην καταγραφεί από τις κάμερες των καταστημάτων.

Τη μετάβαση και διαφυγή των μελών της ομάδας με το ανωτέρω όχημα στα σημεία των κλοπών είχε αναλάβει ο 32χρονος, ο οποίος ήταν και επιφορτισμένος με την λήψη των κατάλληλων μέτρων κάλυψης τους. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω οδηγός προσεγγίζοντας τα στοχοποιημένα καταστήματα αποβίβαζε τα υπόλοιπα μέλη που λειτουργούσαν ως φυσικοί αυτουργοί στις κλοπές.

Έπειτα από τη σύλληψη και εγκλεισμό του 19χρονου σε κατάστημα κράτησης, μετά από κλοπή οχήματος από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αρχές Νοεμβρίου, η εγκληματική ομάδα αναζήτησε και στρατολόγησε τον έτερο 19χρονο και τον 23χρονο για να λειτουργούν ως φυσικοί αυτουργοί.

Από την προανακριτική έρευνα των ανωτέρω υπηρεσιών και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 36 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορα είδη καταστημάτων σε περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος μελών της συμμορίας έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για κλοπές από καταστήματα σε περιοχές εκτός της Αττικής.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:


(επ) ARIFAI ή ARIFAJ ή INDRIT (ον) INDRIT ή IDRIT ή ARIFAI του BESIM ή ΒΑSIM και της AFERDITA ή AFERDRITA, γεννηθέντα την 24-7-2003 ή 14-7-2003 ή 24-7-2005 στην Αλβανία ή στην Αθήνα (προσωρινά κρατούμενος στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα),


(επ) HOXHA ή HOTZA ή XOXHA ή XOTZA ή XOXJA (ον) MARIO ή MARIOS ή MAPIA του SPETJIM ή SPETIM ή SCOUTIM ή SHPETIM ή SPUTIM ή ΣΠΕΤΙΜ και της SUSANNA ή SUZANA ή SUSANA ή SUZANNA ή ΣΟΥΖΑΝΑ, γεννηθέντα την 4-1-2004 ή 1-3-2004 στην Αλβανία ή στην Αθήνα,


(επ) KALA (ον) ADI ή ABI ή ADRIAN του ALI και της SADIE ή SADIJE ή SADJE γεννηθέντα την 12-3-1990 στην Αλβανία,


(επ) MUSTAFAJ (ον) ALTIN του HIQMET και της DRITA γεννηθέντα την 26-11-1999 στην Αθήνα.


Και του μη συλληφθέντα:


(επ) ROKO ή ROCO (ον) ARMANDO ή ARMAND του KASTRIOT και της ROZETA ή ROSSETA ή ROJETA, γεννηθέντα την 10-3-2003 ή 10-5-2003 στην Αλβανία.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2791550 του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 13-3-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη