«Μου ζήτησαν να κάνω πράγματα που δεν έπρεπε, φυσικά και δεν τα έκανα»


Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ευθαλία Παπακώστα στο περιοδικό ΟΚ.

Η νεαρή ηθοποιός, που φέτος υποδύεται τον ρόλο της Όλγας στο «Μαύρο Ρόδο» του Mega, μιλά στον δημοσιογράφο Πάνο Τσουκαρά για τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά και αποκαλύπτει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια ενός δοκιμαστικού.

Ο ρόλος της Όλγας στη σειρά του Mega πώς προέκυψε;
Είναι η ίδια εταιρεία παραγωγής με τον Σασμό. Είχαμε μία άψογη συνεργασία, θέλαμε και οι δύο πλευρές να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί και με σκέφτηκαν για αυτόν τον ρόλο, κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη. Η αλήθεια είναι όμως πως έχω δυσκολευτεί αρκετά με την Όλγα, άργησα λίγο να τη βρω και να την καταλάβω.

Η Όλγα είναι κακιά και εγώ δεν είχα καταλάβει γιατί, δεν ήθελα να βγαίνει μονόπλευρη και, για να είμαι ειλικρινής, νομίζω πως τώρα την έχω καταλάβει πιο ολοκληρωμένα. Μου πήρε λίγο καιρό. Στην αρχή τη δούλευα με μια φυσικότητα και το ένστικτό μου, τώρα πλέον έχω αρκετά στοιχεία για τον ρόλο που υποδύομαι και πώς αντιμετωπίζει τις καταστάσεις.

Πώς θα αντιδρούσες αν ένας σκηνοθέτης σού ζητούσε να γδυθείς για μια σκηνή;
Δεν έχω μεγάλη συμπάθεια στο γυμνό, να σου πω την αλήθεια. Πρέπει να υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος λόγος για να το κάνω και να νιώθω ασφάλεια με τον σκηνοθέτη. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζω γενικά είναι πως με κάθε καινούριο ρόλο νιώθω σαν να ξεκινάω από την αρχή. Είναι σαν να έχω μηδέν εμπειρία και αποτελεί για μένα ένα στοίχημα από την αρχή.

Μέχρι την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων και να με δω μπροστά στην κάμερα υπάρχει ανασφάλεια, νιώθω πως δεν θα τα καταφέρω. Κάθε νέος ρόλος είναι σαν bungee jumping για εμένα, πέφτω στο κενό και όλα είναι από την αρχή.

Είσαι μία εντυπωσιακή κοπέλα. Έχεις δεχτεί ποτέ κάποιου είδους παρενόχληση;
Γύρω στα 18-19 βίωσα κάποιες καταστάσεις που με έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση. Σε οντισιόν, για παράδειγμα, έχει τύχει να μου ζητάνε να κάνω πράγματα που δεν θα έπρεπε, φυσικά και δεν τα έκανα, αλλά δυστυχώς τότε λόγω ηλικίας δεν είχα τα εφόδια για να δω καθαρά τις καταστάσεις και να αμυνθώ όπως θα ήθελα. Πια έχω οχυρωθεί πολύ καλά και αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα απαντήσω πολύ επιθετικά.

Τώρα νιώθω πολύ προστατευμένη από τον κοινωνικό μου κύκλο. Οτιδήποτε και να μου συνέβαινε, θα το συζητούσα με τους δικούς μου ανθρώπους και θα έκανα καταγγελία, κάτι που δεν έκανα τότε, για να μην ξαναζήσει κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά άλλη κοπέλα από το ίδιο πρόσωπο.

Τότε όμως πώς το αντιμετώπισες;
Αισθάνομαι πως τραυματίστηκα από τέτοιες συμπεριφορές και περίεργα βλέμματα. Προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι και να το κρατάω μόνο για εμένα και δεν ήθελα να το μοιράζομαι με άλλους. Ευτυχώς πια είμαστε πολύ ευαίσθητοι με αυτά τα θέματα, αλλά ακόμη και σήμερα κάποιοι έχουν την πρόθεση αυτή.

Μετάνιωσες δηλαδή που δεν αντέδρασες τότε;
Όχι, γιατί αν και αργά το έκανα στην πορεία. Ήθελα να κλείσει αυτός ο κύκλος. Τηλεφώνησα σε έναν άνθρωπο που είχε ανάρμοστη συμπεριφορά στην αρχή της καριέρας μου και μου ζήτησε τη «συγγνώμη» που μου άξιζε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη