Θεσσαλονίκη : Συνελήφθη ο ανόητος που έκανε φάρσες για βόμβες


Νέες αποκαλύψεις για τον Ρώσο φαρσέρ, που αναστάτωσε, την Τρίτη, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και έξι νοσοκομεία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 
Ο 42χρονος, που απέστειλε email για τοποθέτηση βομβών στο όνομα του Ισλάμ, είναι γνώριμος των ελληνικών Αρχών, ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια επίσημη εργασία.

Μόλις πριν από ένα μήνα, ανήμερα των Χριστουγέννων, ανέβασε μια ανάρτηση κατά της κυβέρνησης για τη στάση της στο θέμα της Ουκρανίας, απειλώντας και πάλι για βόμβες και καταστροφές.
Ο περίεργος Ρώσος ζει από τα χρήματα των γονέων του που διαμένουν κι αυτοί στην περιοχή της Θέρμης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 42χρονος είναι συνεχώς πάνω από έναν υπολογιστή.

Μυστήριο για τις Αρχές αποτελεί το λάπτοπ από το οποίο έστειλε τα επτά email. Σημειώνεται ότι ο φορητός υπολογιστής δεν βρέθηκε στο σπίτι του δράστη, με τους αστυνομικούς να ψάχνουν πού μπορεί να τον έχει κρύψει, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προβεί και σε άλλες φάρσες.

Στη δικογραφία που σχημάτισε η αντιτρομοκρατική, ο 42χρονος κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Ο 42χρονος φαρσέρ συνελήφθη σήμερα το πρωί και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη