Στην δημοσιότητα από την Αστυνομία ο "ληστής με το πατίνι"


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού που διέπραττε κλοπές από κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο της απασχόλησης και ο οποίος συνελήφθη την 23-12-2022 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο μηνών διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η διάπραξη κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στο Κολωνάκι, στις οποίες ο δράστης προσποιούμενος τον πελάτη αφαιρούσε κοσμήματα δίχως να γίνεται αντιληπτός από τους υπαλλήλους και αποχωρούσε.

Την 22-12-2022 ο κατηγορούμενος είχε μεταβεί σε κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι, προσποιούμενος τον πελάτη και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας και αποχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτός από την υπάλληλο.

Κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 41χρονο ως δράστη της ανωτέρω κλοπής. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο Κολωνάκι να επιβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι, έξω από κοσμηματοπωλείο προτού εισέλθει και προβεί σε κάποια έκνομη πράξη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόταν στα καταστήματα, προσποιούμενος τον πελάτη και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσε τα κοσμήματα και αποχωρούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Στη συνέχεια, ο δράστης διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 41χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε είχε αφαιρέσει από έτερο κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα λίγο νωρίτερα την 23-12-2022.

Επίσης, κατασχέθηκε και το ηλεκτρικό πατίνι που χρησιμοποιούσε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των κλοπών.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάσθηκαν -12- περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μέθοδο σε κοσμηματοπωλεία σε Αθήνα, Κολωνάκι, Βριλήσσια, Νέα Σμύρνη, Πειραιά και μία περίπτωση κλοπής από φαρμακείο στην Αθήνα, απ’ όπου αφαίρεσε σακίδιο πλάτης.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε ο κατηγορούμενος από την εγκληματική του δραστηριότητα, υπολογίζεται σε -62.610- ευρώ.

Επιπλέον, ο 41χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή και άλλων δραστών συνεχίζεται.

Πρόκειται για τον συλληφθέντα:


ΛΕΜΠΕΣΗ Παναγιώτη του Δημητρίου και της Κωνσταντίνας, γεννηθέντα την 5-7-1981 στην Αθήνα.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 29-6-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη