Στα χέρια της αστυνομίας ο παρανοϊκός που σκότωσε αναίτια τους τέσσερις φοιτητές, σε απίστευτο μακελειό που σόκαρε τις ΗΠΑ


Φρουρούμενος από αστυνομικούς και αλυσοδεμένος, ο διδακτορικός φοιτητής εγκληματολογίας κατευθύνθηκε από ένα ιδιωτικό τζετ σε ένα Flightstar στο Champaign γύρω στις 11 το πρωί της Τετάρτης, όπως δείχνουν φωτογραφίες που παραθέτει το TMZ.

Τουλάχιστον τρεις ένοπλοι αστυνομικοί συνόδευσαν τον Bryan Kohberger, ο οποίος φορούσε την κόκκινη φόρμα των κρατουμένων, στο μίνι pit stop της αεροπορικής εταιρείας, χώρος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκε και αυτός πλήρως, ώστε ο κατηγορούμενος να μπορέσει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.
Ο Kohberger συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι των γονιών του στο Albrightsville. Ο ίδιος και ο πατέρας του ερευνήθηκαν από τις αρχές, ανακρίθηκαν και αφέθηκαν δύο φορές ελεύθεροι με προφορικές προειδοποιήσεις.
Ο ύποπτος εκδίδεται στο Αϊντάχο από την Πενσυλβάνια για την ακρόαση της πρώτης δίκης του καθώς αντιμετωπίσει κατηγορίες για τις δολοφονίες των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Αϊντάχο, Kaylee Goncalves, Madison Mogen, Xana Kernodle και Ethan Chapin στις 13 Νοεμβρίου.
Έκανε το διδακτορικό του στην εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο Πούλμαν της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, απόσταση κοντινή από το σημείο όπου εντοπίστηκαν δολοφονημένοι οι φοιτητές πάνω στα κρεβάτια τους, στα σπίτι όπου διέμεναν έξω από την πανεπιστημιούπολη.

Το λευκό Hyundai του Kohberger είχε γίνει από τότε το επίκεντρο της έρευνας για τη δολοφονία. Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση και τη φερόμενη εμπλοκή του Kohberger θα αποκαλυφθούν όταν κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο στο Αϊντάχο, μετά την οποία οι εισαγγελείς μπορούν να εκδώσουν την πιθανή ένορκη κατάθεσή του.
Ο Kohberger κατηγορείται ότι παρακολούθησε, κάνοντας αυτοψία, τη φοιτητική κατοικία στην οδό King Road 1122 τουλάχιστον δώδεκα φορές πριν διαπράξει την τετραπλή δολοφονία.
Οι αστυνομικοί περιγράφουν λεπτομερώς κάθε κίνησή του την ημέρα των δολοφονιών, με τη βοήθεια υλικού παρακολούθησης του αυτοκινήτου του και δεδομένων από το κινητό του τηλέφωνο.

Ωστόσο, τόσο ο τρόπος με τον οποίο οι φοιτητές βρήκαν το θάνατο όσο και ο λόγος για τον οποίο στοχοποιήθηκαν έχουν παραλειφθεί από την έκθεση.
Η έκθεση του ιατροδικαστή αποκόπηκε από την ένορκη κατάθεση, με τις αρχές να επιβεβαιώνουν προηγουμένως ότι και οι τέσσερις είχαν υποστεί σοβαρά τραύματα.

Ένα από τα ερωτήματα που δεν έχει απαντηθεί είναι γιατί ο Kohberger φέρεται να στοχοποίησε τους τέσσερις φοιτητές - και άφησε τους δύο συγκατοίκους τους να ζήσουν.
Ο Kohberger εντοπίστηκε από τα στίγματα του κινητό του ότι έκανε βόλτες στην περιοχή του σπιτιού των φοιτητών κατά τους μήνες που προηγήθηκαν της δολοφονίας.

Η ένορκη βεβαίωση αναφέρει ότι η αστυνομία κατέβαλε «προσπάθειες για να διαπιστώσει αν ο Kohberger παρακολουθούσε κάποιο από τα θύματα» πριν από τους φόνους.
Προστίθεται ότι εξέτασαν αν «παρακολουθούσε τους κατοίκους της King Road και αν ήταν σε επαφή με οποιονδήποτε από τους συγκατοίκους των θυμάτων πριν ή μετά τη δολοφονία».

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται πώς οι φοιτητές έγιναν στόχος για τον δολοφόνο. Αναφέρεται απλά ότι τους παρακολουθούσε για ένα χρονικό διάστημα "νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ".Γιατί άφησε το σκύλο να ζήσει;
Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που προέκυψαν ήταν επίσης γιατί άφησε να ζήσει ο σκύλος που μοιραζόταν η Kaylee Goncalves με τον πρώην φίλο της - τον Jack DuCoeur.

Όλοι οι συγκάτοικοι μοιράζονταν τακτικά υλικό στο διαδίκτυο που τους έδειχνε να διασκεδάζουν, με τον Murphy να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το σκυλάκι επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία του Μόσκο ότι επέζησε από την επίθεση.
Η επιζήσασα συγκάτοικος Mortensen κατέθεσε ότι την πρώτη φορά που άνοιξε την πόρτα της εκείνο το βράδυ ήταν γιατί πίστεψε ότι άκουσε την Goncalves να παίζει με τον σκύλο της.

Ωστόσο, στην αναφορά τους οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι τόσο η Goncalves όσο και η Maddie Mogen βρέθηκαν νεκρές σε ένα υπνοδωμάτιο, ενώ ο σκύλος ήταν κλειδωμένος σε ένα άλλο δωμάτιο.
Ο Kohberger θεωρείται ότι ήταν φανατικός vegan, τόσο φανατικός που ανάγκασε τα μέλη της οικογένειάς του να πετάξουν και να αγοράσουν νέα τηγάνια που δεν είχαν αγγίξει ποτέ κρέας.

Εικάζεται ότι μπορεί απλά να μην είδε το σκυλί μέσα στο σπίτι ή ότι η θανάτωση ενός ζώου μπορεί να συνδέεται με τις πεποιθήσεις του ως vegan.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη