Στο Μαξίμου οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ, για το τελετουργικό της κηδείας


Στο Μαξίμου οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ, για το τελετουργικό της κηδείας
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι γιοί του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 83 ετών, βρέθηκαν εκεί προκειμένου να ενημερωθούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Συναντήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες μετά την διυπουργική με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για να τους ενημερώσει για τα της διαδικασίας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αποδοθεί καμία τιμή στο πρόσωπο του τέως Βασιλιά και να ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει αποστάσεις από όσους επέμεναν ότι ως πρώην αρχηγός κράτους θα έπρεπε να κηδευτεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:
– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν επιλεγεί η Μητρόπολη Αθηνών από την οικογένεια δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα.

Τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί και ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή καθώς έχει ζητηθεί σύμφωνα με πληροφορίες να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία – η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στην Μητρόπολη Αθηνών – από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη