Εκδιώχθη από ταβέρνα "εκδηλωτικό ζευγάρι" ομοφυλόφιλων


Εκδιώχθη από ταβέρνα "εκδηλωτικό ζευγάρι" ομοφυλόφιλων
Ζευγάρι ομοφυλόφιλων με ανάρτησή του στα social media υποστήριξε ότι διώχθηκε από ταβέρνα στο Ναύπλιο τα Χριστούγεννα, επειδή ήταν εκδηλωτικοί, γεγονός που δεν άρεσε στους υπόλοιπους πελάτες. Έτσι, το ζευγάρι αναγκάστηκε – μετά από σύσταση ενός υπαλλήλου – να φύγει από το μαγαζί.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στο Ναύπλιο: «Τους κάναμε σύσταση γιατί στα διπλανά τραπέζια ενοχλήθηκαν κάποιες παρέες. Ήταν δύο οικογένειες, δύο ζευγάρια με δύο παιδάκια, ένα αγοράκι οχτώ ετών και ένα κοριτσάκι 10 ετών. Ενοχλήθηκε η παρέα αυτή, παραμονή Χριστουγέννων και αμέσως το μπροστά τραπέζι από αυτούς ήταν ένα νεαρό ζευγάρι με τους ηλικιωμένους γονείς του.
Ούτε τα παιδιά φωνάξανε, όταν τους είπανε να φύγουνε, φύγανε, δεν μας δημιούργησαν πρόβλημα, ούτε και δημιουργήθηκε όλο αυτό που έχει γίνει. Είχαμε τους πελάτες οι οποίοι πολύ ευγενικά μου ζήτησαν να σταματήσω αυτό και ο άλλος νεαρός, που μου έκανε την παρατήρηση ήταν ευγενικότατος. Μου είπαν “αν δεν μπορέσετε να κάνετε κάτι, θα φύγουμε. Και τα παιδιά δεν είναι ότι αντιμίλησαν, κανένας δεν αντιμίλησε”».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του περιστατικού ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στο Ναύπλιο πρόσθεσε ότι «τους έγινε σύσταση, μας αποτέλεσαν ρατσιστές και τους είπαμε ότι πρέπει να φύγετε γιατί δημιουργείτε πρόβλημα στον χώρο. Και τα παιδιά σηκώθηκαν και φύγανε, δεν τους είπαμε κάτι. Όλη αυτή η διάσταση που έχει πάρει τώρα, δεν ξέρω για ποιο λόγο έχει γίνει.
Παρόλα αυτά εγώ δεν θα το συνεχίσω. Έγινε μια παρεξήγηση όπως γίνεται σε κάθε εστιατόριο, έχουν γίνει σε πάρα πολλά εστιατόρια διάφορες παρεξηγήσεις όχι τέτοιου είδους. Την παρατήρηση που έκανα στα παιδιά την είχα κάνει και σε κανονικό ζευγάρι, σε ετερόφυλο ζευγάρι όταν είχε παρεκτραπεί. Δεν σημαίνει ότι έχω κάνει παρατήρηση μόνο στη μια πλευρά. 
Εγώ θέλω σεβασμό στον χώρο που βρίσκεσαι. Έχει χαθεί πλέον ο σεβασμός στην καθημερινότητά μας»

Αναφερόμενος στην συμπεριφορά του ζευγαριού, ο επιχειρηματίας κατέληξε ότι: 
«Το λένε και οι ίδιοι ότι ήταν ιδιαίτερα διαχυτικοί, δεν το έχουμε πει εμείς. Ενδεχομένως να υπάρχει και δόλος πίσω από αυτό. Συγχωρώ και τα παιδιά. Εάν έγινε κάτι ζητάω και συγγνώμη από τα παιδιά. Δεν είχαν ούτε αυτοί ούτε εμείς αυτή την πρόθεση, να πάρει το θέμα αυτή την διάσταση»
Η καταγγελία στο περιοδικό Antivirus

Αναλυτικά το μήνυμα του ζευγαριού στο Antivirus:

«Ο σύντροφός μου κι εγώ διαλέξαμε το Ναύπλιο για να περάσουμε το τριήμερο των Χριστουγέννων. Το βράδυ της παραμονής, αποφασίσαμε να βγούμε για φαγητό στη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης. Με το σύντροφό μου είμαστε γενικά αρκετά ανοικτοί και δε μας πειράζει να φαίνεται ότι είμαστε ζευγάρι δημόσια. Έτσι ήμασταν και στο μαγαζί αυτό, εκδηλωτικοί, μα όχι πιο εκδηλωτικοί από ένα συνηθισμένο ετερόφυλο ζευγάρι.

Ξαφνικά, μετά από περίπου 15 λεπτά κι ενώ είχαμε ξεκινήσει να τρώμε τα ορεκτικά, ένας από τους σερβιτόρους, που όπως φάνηκε είναι μάλλον ένας από τους υπεύθυνους του μαγαζιού, έρχεται στο τραπέζι εκνευρισμένος. Ανασηκώνει και κραδαίνει μια από τις καρέκλες του τραπεζιού μας και μας λέει δυνατά και αυστηρά: Πρέπει να φύγετε. Τώρα. Μπορείτε να κάνετε ο,τι θέλετε σπίτι σας, αλλά όχι εδώ. Κάντε ό,τι κριτική θέλετε online, δε με νοιάζει. Φύγετε τώρα από εδώ.

Σαστισμένοι, μετά από δευτερόλεπτα του απαντάμε, ευγενικά αλλά σταθερά: Ξέρετε, αυτό είναι διάκριση και πιστεύουμε πως είναι παράνομο.

Ο ίδιος απαντά πιο δυνατά και πιο εκνευρισμένα, κάνοντας έντονες κινήσεις στο χώρο: Δε με νοιάζει τι είναι. Υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι εδώ και δε μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Φύγετε Τώρα.

Τα γύρω τραπέζια βρίσκονται αρκετά κοντά, και φαίνεται να επικρατεί για μερικές στιγμές ησυχία απ’ όλους. Εμείς αμέσως φύγαμε, σοκαρισμένοι, είχαμε όμως ο ένας τον άλλο. Βρήκαμε ένα άλλο ταβερνάκι, καθίσαμε.

Το διακωμωδήσαμε, αλλά παραδεχτήκαμε πως καλύτερα μάλλον να είμαστε λιγότερο εκδηλωτικοί δημόσια εκεί. Γιατί σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας σήμερα, παρά τον τουρισμό και τα γιορτινά φώτα, ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να διωχθεί ξαφνικά από ένα μαγαζί, για ένα χάδι που ξενίζει και απειλεί, χωρίς να αντιδράσει κανένα/καμιά. Ο φόβος μαθαίνεται βιωματικά, σε ένα Ταβερνάκι Όμορφο όσο τόσα άλλα!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη