Θεσσαλονίκη : Ανεγκέφαλοι έριξαν στάχτες από τζάκι σε κάδο απορριμμάτων βάζοντας φωτιά και καταστρέφοντας τον, στην Νέα Ραιδεστό


Φωτιά σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων από υπολείμματα τζακιών στη Νέα Ραιδεστό
Νέα έκκληση στους δημότες να μην πετούν υπολείμματα στάχτης από τζάκια και ξυλόσομπες στους κάδους απορριμμάτων απευθύνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θέρμης Στέλιος Γκιζάρης με αφορμή το νέο περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε υπόγειο κάδο που σημειώθηκε χθες Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στην κοινότητα Νέας Ραιδεστού. 
Συγκεκριμένα ο υπόγειος κάδος απορριμμάτων πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς εξ αιτίας της απερισκεψίας ορισμένων πολιτών οι οποίοι πετούν στους κάδους στάχτες ή ακόμη και κάρβουνα από τζάκια ή και ξυλόσομπες. 
Μάλιστα χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να κατασβηστεί η φωτιά με αποτέλεσμα ο κάδος να γεμίσει νερό και να χρειαστεί η παρέμβαση τοπικής επιχείρησης μεταφοράς λυμάτων ώστε να γίνει άντληση του νερού και εν συνεχεία αντικατάσταση του κάδου από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας.

«Δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται κάθε χρόνο σε πολλές Κοινότητες του δήμου Θέρμης με αποτέλεσμα να καταστρέφονται κατά μέσο όρο είκοσι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης ανά έτος», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Στέλιος Γκιζάρης.

Ο κ. Γκιζάρης ζητά για άλλη μια φορά από τους δημότες «να μην πετούν ζεστά υπολείμματα στάχτης από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να οδηγήσει τόσο στην ολοκληρωτική καταστροφή του κάδου, όσο και στην πρόκληση μιας γενικευμένης φωτιάς ακόμη και στο ίδιο το απορριμματοφόρο βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων».




 


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη