Ζευγάρι με 5 παιδιά υιοθετεί 7 αδερφάκια που έμειναν ορφανά μετά από τροχαίο δυστύχημα


Οι περισσότεροι από εμάς μόλις διαβάζουμε ή παρακολουθούμε κάποια άσχημη είδηση θα επηρεαστούμε εκείνη τη στιγμή, ίσως και για τις επόμενες ώρες, αλλά μετά θα συνεχίσουμε τη ζωή μας όπως πριν. Όμως όταν η 50χρονη Pam Willis έμαθε για επτά αδερφάκια που είχαν μείνει ξαφνικά ορφανά και από τους δύο γονείς τους και αναζητούσαν ένα σπίτι, αποφάσισε αμέσως να αλλάξει ριζικά τη ζωή της. Ένιωσε ότι ήθελε να τα υιοθετήσει. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω – Απλά, ήξερα ότι προοριζόμουν να γίνω η μητέρα τους» θυμάται σήμερα.

Με τον σύζυγό της, τον 53χρονο Gary Willis, είχαν ήδη πέντε βιολογικά παιδιά, αλλά τα τέσσερα είχαν ενηλικιωθεί και φύγει από το πατρικό και το πέμπτο και μικρότερο κόντευε να τελειώσει το λύκειο και να ακολουθήσει το δρόμο των μεγαλύτερων, όταν άρχισαν να σκέφτονται την υιοθεσία. Είχαν υπάρξει ανάδοχοι γονείς για χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχαν σκεφτεί να υιοθετήσουν. Έτσι η Pam, προτού το συζητήσει με το σύζυγό της, αποφάσισε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του ανεβάζοντας την είδηση στο Facebook. 
Αλλά όταν, το ίδιο βράδυ, έκαναν μια κουβέντα για την ιστορία εκείνων των παιδιών, διαπίστωσε έκπληκτη ότι και ο σύζυγός της ένιωθε όπως αυτή.«Νόμιζα ότι θα με θεωρούσε τρελή» αφηγείται η θετή μητέρα, αλλά, αντιθέτως, ο Gary συμφώνησε αμέσως να προχωρήσουν στην υιοθεσία. «Το νιώσαμε και οι δύο. Ήταν λες και τα πάντα συνωμοτούσαν στη ζωή μας εκείνη τη στιγμή για να το κάνουμε».

«Το νιώσαμε και οι δύο. Ήταν λες και τα πάντα συνωμοτούσαν στη ζωή μας εκείνη τη στιγμή για να το κάνουμε».

Φυσικά, δεν ήταν όλα εύκολα και ρόδινα. Οι γονείς των επτά παιδιών είχαν υποφέρει μακροχρόνια από εθισμούς και η οικογένεια είχε περάσει μεγάλες περιόδους φιλοξενούμενη σε κατασκηνώσεις για αστέγους. Τα παιδιά είχαν ορφανέψει σε τροχαίο δυστύχημα, από το οποίο τα ίδια επιβίωσαν, σχεδόν ως διά μαγείας, κάποια με σοβαρά σωματικά και όλα με ψυχικά τραύματα. Όταν έγινε γνωστή η ιστορία τους τα αδερφάκια, ηλικίας 2-13 ετών, είχαν ήδη ζήσει για πάνω από έναν χρόνο με ανάδοχες οικογένειες.

Το ζευγάρι όμως είχε ήδη μεγάλη εμπειρία στην αναδοχή, οπότε θα ήταν πιο εύκολο γι’ αυτό να προχωρήσει στην υιοθεσία των επτά παιδιών. Υποδέχτηκε τα αδερφάκια δύο μόλις μήνες μετά την υποβολή του αιτήματος και αμέσως καλλιέργησε μια σχέση αγάπης με τα μικρότερα παιδιά που «λαχταρούσαν απελπισμένα τη σταθερότητα». Ωστόσο τα πράγματα αποδείχτηκαν πιο δύσκολα με τα δύο μεγαλύτερα.

Όπως εξηγεί η θετή μητέρα τους: «Δεν πίστευαν ότι όλο αυτό είναι αληθινό. Συμπεριφέρονταν σαν να επρόκειτο να τους εγκαταλείψουμε. Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον όταν σού έχουν κλέψει ένα τόσο μεγάλο μέρος της ζωής σου… Μια νύχτα, το 7χρονο παιδί ήρθε στο δωμάτιό μας. Τη ρώτησα, είδες εφιάλτη; Κι εκείνη μου απάντησε, όχι, απλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι είσαι ακόμα εδώ».

«Μια νύχτα, το 7χρονο παιδί ήρθε στο δωμάτιό μας. Τη ρώτησα, είδες εφιάλτη; Κι εκείνη μου απάντησε, όχι, απλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι είσαι ακόμα εδώ».

Παρά τα εμπόδια και τις απογοητεύσεις, οι Pam και Gary παρέμειναν στο πλευρό των παιδιών, με υπομονή και κατανόηση, και με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να βλέπουν αποτέλεσμα. Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, η διαδικασία της υιοθεσίας έχει ολοκληρωθεί επίσημα και, κυρίως, όλα τα παιδιά έχουν έρθει πιο κοντά στους θετούς γονείς τους και έχουν προσαρμοστεί στη νέα οικογενειακή καθημερινότητα.

Η ιστορία τους έγινε ευρέως γνωστή όταν η μεγαλύτερη κόρη τους ανέβασε στα social media ένα σύντομο βιντεάκι που έγινε viral, προσελκύοντας ακόμα και την προσοχή κάποιων celebrities. Ανάμεσα σε αυτούς και η Kristen Bell, που μοιράστηκε την ανάρτηση. Η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα ίσως παρακινήσει και άλλους υποψήφιους γονείς να κάνουν το μεγάλο βήμα της αναδοχής ή της υιοθεσίας. Γιατί όπως σχολιάζει και η Pam: «Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που έχουν ανάγκη από ένα σπίτι… Αισθάνομαι την τεράστια ευθύνη να ενημερώσω τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι είναι ένας ολόκληρος κόσμος που δεν γνωρίζουμε ή δεν κατανοούμε, αλλά αν το κάναμε θα μας συγκινούσε βαθιά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη