"Ευτυχώς που δεν ζει ο πατέρας μας για να δει την κατάντια του γιου του"


Κάκιστες είναι οι σχέσεις που έχει η Ελευθερία Τσιάρτα με τον αδελφό της Βασίλη. 
Ο πρώην ποδοσφαιριστής γνωστοποίησε την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος τις βουλευτικές εκλογές με τον κόμμα των Φαήλου Κρανιδιώτη και του Θάνου Τζήμερου.

Η μητέρα και η αδελφή του παλαίμαχου άσου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι δεν θα τον στηρίξουν στην κάθοδό του στις εκλογές. Ο Βασίλης Τσιάρτας απάντησε με τη σειρά του σε όσα του καταλόγισαν οι δύο γυναίκες.

Η Ελευθερία Τσιάρτα μίλησε στο Secret των Παραπολιτικών και ανέφερε ότι «η ανακοίνωση βγήκε για να τιμήσουμε πιο πολύ τη µνήµη του πατέρα µας, γιατί ο Βασίλης έδωσε µια συνέντευξη και αναφέρθηκε στον αείμνηστο πατέρα µας, Αναστάσιο Τσιάρτα. Η δήλωση που κάναμε τα λέει όλα».

Η αδελφή του παλαίμαχου άσο συμπλήρωσε τα εξής: 
«∆εν συµφωνούµε µε τις απόψεις του, τόσο εγώ όσο και η µητέρα µου, τόσο του ίδιου όσο και αυτού του κόµµατος, αλλά και γενικώς µε όλη αυτή τη συμπεριφορά που έχει ο Βασίλης. ∆εν τον αναγνωρίζουµε και εµείς. 

Ο µπαµπάς µου ήταν ένας σπουδαίος δηµοσιογράφος για πολλά χρόνια στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ηµαθίας και είχε την εφηµερίδα «Τα Νέα του Ρουµλουκιού», η οποία έβγαινε από το 1981 έως το 2007. 
Ηταν από τα πιο δυναµικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν πολιτεύτηκε ποτέ. Ενδεικτικό είναι πως, όταν είχε έρθει ο Ανδρέας Παπανδρέου από την Αµερική, ο πατέρας µου τον είχε επισκεφθεί στο Καστρί. 
Ο µπαµπάς µου, αν ζούσε, δεν θα αναγνώριζε και δεν θα αποδεχόταν όλη αυτή την κατάσταση µε τον Βασίλη.

Εγώ µε τη µητέρα µου δεν θα ψηφίσουµε τον Βασίλη, γιατί πολύ απλά δεν συµφωνούµε µε τις απόψεις του. Ο µπαµπάς µου είχε µεγάλη επιρροή στην τοπική κοινωνία. Ηταν µια σηµαντική και σεβάσµια προσωπικότητα και ήταν πάντα µπροστά από την εποχή του. Ο µπαµπάς µου πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 2012. 
Κλείσαµε 11 χρόνια από τον θάνατό του. Ίσως µε όλο αυτό που συμβαίνει είναι σαν να θέλει να µας πει κάτι από εκεί που είναι.

Η µητέρα µας είναι πολύ στεναχωρηµένη. Ο Βασίλης επεδίωξε να επικοινωνήσει µαζί µου, αλλά δεν θέλω να έχω καµία σχέση. Ευτυχώς που δεν ζει ο πατέρας µου. Κάτι θα ήξερε που «έφυγε». Εγώ και η µητέρα µου δεν συµφωνούµε µε τις οµοφοβικές και τις ρατσιστικές απόψεις. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι ενήλικος και κάνει τις επιλογές του. Ο Βασίλης έχει να δει τη µητέρα του τρία χρόνια, οπότε τα υπόλοιπα περισσεύουν.

Επειδή το θέµα πήρε µεγάλη έκταση, θέλω να κάνω διευκρίνιση στα εξής: Η δήλωση βγήκε τη δεδοµένη στιγµή για τον λόγο ότι πολιτεύεται και άφησε σε δηλώσεις του υπονοούµενα ότι και ο πατέρας µου µπορεί να συµφωνούσε µε την πολιτική που ακολουθούσε ο εν λόγω κύριος. ∆εν του είπαµε τίποτα, ούτε ότι δεν είναι Ελληνας ούτε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στους άλλους Ελληνες. 

Επειδή ζούµε σε µια κλειστή κοινωνία της επαρχίας και εγώ και η µητέρα µου και µεγαλώνω ένα παιδί µε όλες τις αρχές και είµαι και επαγγελµατίας στον Νοµό Ηµαθίας, διαχωρίσαµε τη θέση µας µε τη διευκρινιστική δήλωση σε σάιτ της περιοχής. ∆εν υπολογίζαµε την έκταση που πήρε. Για τον λόγο ότι στο παρελθόν άτοµο της οικογένειάς µας είχε πολιτευτεί µε τον ΛΑΟΣ του κυρίου Καρατζαφέρη, η αντίδραση του πατέρα µας ήταν ακριβώς η ίδια. Είχε διαχωρίσει τη θέση του. Ο κόσµος θα κρίνει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη