"Είμαστε ένα κόμμα γερασμένο, δεν έχουμε νέους ανθρώπους"


Για την περιορισμένη απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στους νέους μίλησε ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Απογευματινή.

Ο άνθρωπος αυτός είναι συμπαθής από όλους, καθώς δεν φοβήθηκε ποτέ να πει τα πράγματα με το όνομα τους. 
Οι νέοι σήμερα τρέχουν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά με απολαβές που θα ανταποκρίνονται στους κόπους τους, αυτοί που προσκολλώνται σε κομματικά γραφεία ψάχνουν την εύκολη βολή και ανελίσσονται σαν γλοιώδη ερπετά. 
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα κόμματα έχουν επαγγελματικά στελέχη που πληρώνονται από τους πολιτικούς οργανισμούς τους, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους και όχι την εξυπηρέτηση των κομματικών πελατών τους.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ρεθύμνου μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "Είμαστε ένα κόμμα γηρασμένο, δεν έχουμε νέους ανθρώπους. Φανταστείτε στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ (σ.σ. ‘Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) δεν είχαμε κανένα ειδικευόμενο γιατρό να κατεβάσουμε στο ψηφοδέλτιο μας. Είχαμε κάποιους ελάχιστους επικουρικούς, ελάχιστους επιμελητές β΄ και οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν διευθυντές, άνθρωποι υπό συνταξιοδότηση".

Το ρεπορτάζ για τα όσα υποστήριξε ο Ανδρέας Ξανθός δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Απογευματινή". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ανδρέας Ξανθός μίλησε για γερασμένο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε στην ανυπαρξία επικοινωνιακής πολιτικής. Συγκεκριμένα, ο Ξανθός χαρακτήρισε "τραγική" την επικοινωνιακή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπεροπλία της ΝΔ, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως η περίφημη διεύρυνση προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν μια τρύπα στο νερό, καθώς στόχο είχε την προσέλευση μελών μιας χρήσεως, αλλά δεν οδήγησε μετά το συνέδριο στην ενδυνάμωση της "κοινωνικής δικτύωσης" του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην ίδια ομιλία, ο πρώην υπουργός επισήμανε την "κοινωνική ανυπαρξία" του ΣΥΡΙΖΑ και στο μέτωπο της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Απευθυνόμενος στους συντρόφους του, είπε: "Αυτό είναι θέμα σε μεγάλο βαθμό, ανθρώπινου δυναμικού. Είμαστε ένα κόμμα γερασμένο, δεν έχουμε νέους ανθρώπους. Φανταστείτε, στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ δεν είχαμε, νομίζω, κανέναν ειδικευόμενο γιατρό να κατεβάσουμε στο ψηφοδέλτιό μας. Είχαμε κάποιους ελάχιστους επικουρικούς, ελάχιστους επιμελητές Β’ και οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν διευθυντές, άνθρωποι υπό συνταξιοδότηση".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη