Αίτημα άρσης ασυλίας του Κύρτσου, για χρέη €459.000 στο Δημόσιο


Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ζητά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το αίτημα άρσης αφορά χρέη ύψους 459.000 ευρώ προς το Eλληνικό δημόσιο τα οποία αφορούν την εκδοτική επιχείρηση Free Sunday την οποία ίδρυσε και διηύθυνε ο Γιώργος Κύρτσος και στη συνέχεια ο γιος του Χρήστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς το Ευρωκοινοβούλιο φέρει ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2023 ,απευθύνεται στην πρόεδρό του και η «άρση της ασυλίας ζητείται προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον ευρωβουλευτή».

Το επίσημο αίτημα της εισαγγελίας, που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», υπογράφεται από τον αντιεισαγγελέα του Ανώτατου δικαστηρίου Γεώργιο Σκιαδαρέση και υποβάλλεται με βάση τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με αυτό διαβιβάζεται η ποινική δικογραφία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με την οποία ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρει:
«Τα τελευταία 9 χρόνια είναι το 4ο αίτημα άρσης ευρωβουλευτικής μου ασυλίας. Θα κάνω ότι με προηγούμενα 3. Θα το υπερψηφίσω για να δικαιωθώ. Υπερήφανος που έπεσα έξω στην κρίση, με τους μισούς μικρομεσαίους, στηρίζοντας το έργο ζωής. Να ντρέπονται όσοι μας έριξαν έξω».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη