ΝΔ : Κλείδωσαν τα ψηφοδέλτια σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης


Τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» και έχουν εγκριθεί από τη ΝΔ για τις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, που είναι πάντα «βαρόμετρο», με δεδομένο ότι η Κεντρική Μακεδονία θεωρείται προπύργιο του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, με τη νέα απογραφή η Α’ Θεσσαλονίκης παίρνει μια ακόμη έδρα.

Α’ Θεσσαλονίκης
Εκτός από τους νυν βουλευτές που θα είναι ξανά υποψήφιοι (Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Δημήτρης Κούβελας, Στρατός Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου), αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που σταθμίζει τις επιλογές του και προεκλογικά αναμένεται να έχει μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οριστικοποίηση της απόφασής του, πλώρη για το ψηφοδέλτιο του 2023 βάζουν πρόσωπα που υπήρχαν και το 2019, ενώ υπάρχουν και νέες είσοδοι.
Ο καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης ενέγραψε υποθήκη το 2019 και είναι από τα επικρατέστερα ονόματα για είσοδο στην νέα Βουλή, ενώ εκ νέου υποψήφιοι είναι ο σταθερός πρώτος επιλαχών εφοριακός Παναγιώτης Κόκκορης και ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης.

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Status FM και αδερφός του Κυριάκου Βελόπουλου. 

Δυναμική είσοδο κάνει στο ψηφοδέλτιο ο δήμαρχος Λαγκάδα Γιάννης Ταχμαζίδης, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης. Από την αυτοδιοίκηση προέρχεται και η αντιδήμαρχος Κορδελιού Φωτεινή Πεσματζόγλου-Δεβετζή, ενώ υποψήφια για πρώτη φορά θα είναι η δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΘ, Αφροδίτη Νέστορα. 

Για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί ο επιχειρηματίας Μάριος Δράμαλης που δραστηριοποιείται στο κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υποψήφια θα είναι η γιατρός, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μαρία Χατζηδημητρίου, η Τάνια Κιουμουρτζίδου, ιατρική φαρμακευτική αντιπρόσωπος και η επιχειρηματίας Σμάρω Μανιάτη.

Στα δημοτικά της πόλης θα παραμείνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός που δεν θα πολιτευτεί, ενώ ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης που δέχθηκε κρούση προ ημερών μπορεί να μην είναι στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Β’ Θεσσαλονίκης
Στη δεύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τα νεότερα στελέχη, μιας και η ΝΔ διαθέτει τρεις βουλευτές (Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος). 
Δυνατή είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του Φανή Παππά, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών του 2019 και είχε πάρει πάνω από 21.000 σταυρούς. 
Εκ νέου υποψήφιες θα είναι οι πολιτεύτριες του 2019, η προϊσταμένη της διεύθυνσης παροχών του ΕΦΚΑ Κατερίνα Ζιούτα και η επιχειρηματίας Χριστίνα Ανατολίτη-Πλάρα. 
Νέα υποψήφια η δημοτικής σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Άρτεμις Αγαθοκλέους, ενώ επίσης για πρώτη φορά πολιτεύεται η καθηγήτρια Αγγλικών Μαρία Γιαννοπούλου. Στο ψηφοδέλτιο μπαίνουν, επίσης, ο επιχειρηματίας Νίκος Βιδάλης και οι πολιτικοί μηχανικοί, η Σοφία Λαβασά και ο Παναγιώτης Θεοδώρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη