Το Νο1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στον πλανήτη


Το Νο1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στον πλανήτη
Διευρύνοντας περαιτέρω το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, η Toyota Corolla βρέθηκε για άλλη μια φορά στην κορυφή των best seller μοντέλων τη χρονιά που μας πέρασε.


Η Toyota Corolla απέδειξε για μία ακόμη χρονιά ότι αποτελεί σταθερή αξία για το παγκόσμιο κοινό με τις συνολικές πωλήσεις που κατέγραψε το 2022 σε όλο τον κόσμο να την φέρνουν ξανά στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Άλλωστε η Toyota, τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και ομίλου (μαζί με τις Daihatsu και Hino) κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως και ως κατασκευαστής, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με την Corolla να σέρνει τον χορό των πωλήσεων για τους Ιάπωνες, με ποσοστό άνω του 10% επί του συνόλου.
Συγκεκριμένα, ως εταιρεία, η Toyota πούλησε 9,567 εκατ. μονάδες το 2022 και 10,483 εκατ. ως όμιλος, ή 11,1 εκατ. μαζί με τις πωλήσεις της Lexus.

Για το 2022 οι πωλήσεις της Toyota Corolla σε όλο τον κόσμο έφτασαν στα 1,12 εκατ. αυτοκίνητα σημειώνοντας ωστόσο πτώση της τάξης του -2,2% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

  • Τη δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο κατέκτησε ένα ακόμη μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, το RAV4, με 841.220 πωλήσεις για να ανακηρυχθεί παράλληλα και το παγκόσμιο best seller SUV.
  • Τρίτο στη λίστα με τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα του κόσμου για την προηγούμενη χρονιά είναι η σειρά F των pick up της Ford που πωλούνται μόνο στις αγορές της Αμερικής, με τις πωλήσεις να φτάνουν συνολικά στις 786.202.
  • Για το 2022, στην τέταρτη θέση της λίστας αναρριχήθηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και αυτό δεν είναι άλλο από το Tesla Model Y. Το μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας κατέγραψε αύξηση της τάξης του 88,5% στις πωλήσεις του έναντι του 2021 και κέρδισε συνολικά 15 θέσεις.
  • Την πρώτη πεντάδα των παγκόσμιων πωλήσεων έκλεισε Camry ως το τρίτο μοντέλο της Toyota στις πέντε πρώτες θέσεις με 676.845 αυτοκίνητα να βρίσκουν αγοραστές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη