Θεσσαλονίκη : Γίνεται πραγματικότητα το εμβληματικό κτίριο του Μουσείου Ολοκαυτώματος


Θεσσαλονίκη : Γίνεται πραγματικότητα το εμβληματικό κτίριο του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Στις αρχές του 2026 αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Η κατασκευή του εντυπωσιακού οκταγωνικού κτιρίου 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης μετά και την προέγκριση της οικοδομικής άδειας ανέγερσης από τη Διεύθυνση Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε τροχιά εκκίνησης τίθεται το έργο της κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος, καθώς, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, δόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας, που ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσει αυτή η εμβληματική παρέμβαση.

Οι διαδικασίες με τις οποίες ήταν επιφορτισμένες οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς σε υλοποίηση δέσμευσης την οποία είχε αναλάβει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας για χορήγηση της προέγκρισης μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Mεταξύ άλλων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διέθεσε πάνω από 10 στρέμματα γης, εξασφαλίζοντας την κατάλληλη χωροθέτηση του Μουσείου, τη δημιουργία των απαραίτητων προς αυτό προσβάσεων αλλά και τη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα με την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 100 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα περιλαμβάνει τμήμα της διαδρομής που ακολουθεί η Πορεία Μνήμης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο μνημείο κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη