Ελληνες διασώστες εντόπισαν και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κοριτσάκι στην Τουρκία


Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον σεισμό στην Τουρκία. Το κλιμάκιο της ελληνικής ΕΜΑΚ επιχειρεί να απεγκλωβίσει ένα μικρό κορίτσι κάτω από κατεστραμμένο κτίριο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η επιχείρηση διάσωσης από τους άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ ενός μικρού κοριτσιού που βρίσκεται εγκλωβισμένο κάτω από τόνους συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία.
Πρόκειται για τη μικρή Φάτμα που παγιδεύτηκε σε βάθος επτά μέτρων από μπάζα κτιρίου στην πόλη Αλεξανδρέτα (Χατάι) της Τουρκίας.
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Δύο διασώστες από την ελληνική ομάδα που βρίσκεται εκεί έχουν χωθεί κυριολεκτικά στα χαλάσματα προσπαθώντας να ανασύρουν την επτάχρονη Φατμέ που έχει παγιδευτεί κάτω από τόνους μπάζα. Μίλησαν μαζί της και τους περιέγραψε την κατάστασή της

Με ειδικά εργαλεία προσπαθούν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι του οποίου το ένα χεράκι έχει παγιδευτεί.
Το παιδί είναι εγκλωβισμένο για πάνω από ένα 24ωρο και όμως βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να κινητοποιήσει με τις φωνές του, τους διασώστες.
Πρώτοι το αντιλήφθηκαν οι Έλληνες διασώστες και αργότερα κατέφθασαν και δυνάμεις των τουρκικών συνεργείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη