Μετά από 44 χρόνια, συνελήφθη ο δράστης ανατριχιαστικής δολοφονίας


Η ανατριχιαστική δολοφονία της Patricia Carnahan είχε συγκλονίσει την Καλιφόρνια το 1979. Είχε βρεθεί χτυπημένη και στραγγαλισμένη μέχρι θανάτου, με τις αρχές να οδηγούν τον δράστη στη φυλακή μετά από 44 χρόνια.

Ήταν τα αποτελέσματα από το κιτ βιασμού άλλης υπόθεσης που οδήγησαν στη σύλληψη του ανθρώπου που θεωρείται ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της Patricia Carnahan. Η σορός της άτυχης γυναίκας είχε βρεθεί σε κάμπινγκ στη λίμνη Tahoe στην Καλιφόρνια.
Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες στον Harold Carpenter για την άγρια δολοφονία της Patricia Carnahan. Είχε βρεθεί χτυπημένη και στραγγαλισμένη στις 28 Σεπτεμβρίου του 1979.

Ο 63χρονος, που κρατείται χωρίς εγγύηση, αναμένει την έκδοσή του στην Καλιφόρνια από το Spokane, στην Ουάσινγκτον, όπου ζει σήμερα.
Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν έχει προσλάβει δικηγόρο για την υπόθεση ή αν υπέβαλε ομολογία για την άγρια δολοφονία της Patricia Carnahan.

Ήταν τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αρχές μέσω άλλης υπόθεσης που οδήγησαν στη σύλληψή του. Από τον βιασμό άλλου θύματος, προέκυψε δείγμα DNA που συνέπιπτε με αυτό από την άγρια δολοφονία της Patricia.

Μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει συλλήψεις και η ταυτότητα του θύματος παρέμενε άγνωστη.

Ήταν το 2015 που η Μονάδα Αντιμετώπισης Ανεξιχνίαστων Ανθρωποκτονιών της κομητείας El Dorado άνοιξε εκ νέου την ανατριχιαστική υπόθεση. Μέχρι τότε η υπόθεση της Patricia Carnahan παρέμενε στο αρχείο.

Το μενταγιόν και η αναγνώριση της Patricia Carnahan
Η υπόθεση παρέμενε ανεξιχνίαστη για 44 χρόνια. Η ταυτότητα της Patricia παρέμενε άγνωστη και είχε ταφεί σε τάφο που ανέγραφε απλά «άγνωστη γυναίκα» και τη χρονολογία.

Αφού οι ερευνητές προχώρησαν σε εκταφή του άγνωστου μέχρι τότε θύματος, τοποθέτησαν φωτογραφίες των κοσμημάτων της σε μια εφημερίδα.

Μέλη της οικογένειας της άτυχης Patricia Carnahan αναγνώρισαν ένα μενταγιόν που είχε συλλεχθεί από τον τόπο της τραγωδίας. Οι εξετάσεις DNA που διενεργήθηκαν επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της. Η σορός δόθηκε στην οικογένεια και έτσι μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την ταφή της.
Οι αρχές, ωστόσο, εξακολουθούσαν να μη γνωρίζουν ποιος κρυβόταν πίσω από την άγρια δολοφονία. Μέχρι που ανακάλυψαν πρόσφατα τα αποτελέσματα από ένα κιτ βιασμού από την Ουάσινγκτον που είχε καθυστερήσει το 1994.

«Η υπόθεση βιασμού θεωρήθηκε «μη αποδεδειγμένη» το 1994 και το κιτ παρέμεινε ανεξερεύνητο μέχρι το 2023», σημειώνεται σε επίσημη ανακοίνωση.
Μόλις εξετάστηκε το κιτ και μεταφορτώθηκε στη βάση δεδομένων DNA του FBI, οι αρχές διαπίστωσαν πως το DNA που είχε συλλεχθεί από το θύμα της Ουάσινγκτον ταίριαζε με τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί από την Patricia Carnahan.

Ήταν αυτό το στοιχείο που οδήγησε τις αρχές στην ταυτοποίηση του υπόπτου για τη δολοφονία της Patricia. Και μπορεί το θύμα βιασμού να είναι νεκρό και το έγκλημα του Harold Carpenter να έχει παραγραφεί, οι αρχές όμως θα προχωρήσουν την υπόθεση δολοφονίας της Patricia Carnahan.

«Υποθέσεις όπως αυτή καταδεικνύουν την ανάγκη να εξετάζεται κάθε κιτ σεξουαλικής επίθεσης και να μεταφορτώνεται το προφίλ του DNA τους στην ομοσπονδιακή βάση δεδομένων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας της Ουάσινγκτον Bob Ferguson.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη