Βίντεο : Το γκολ του αιώνα πέτυχε τερματοφύλακας, από απόσταση 101 μέτρα


Ένα απίστευτο γκολ σημειώθηκε στη Χιλή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κομπρεσάλ με την Κόλο Κόλο για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Κομπρεσάλ, κόντρα στα προγνωστικά, επικράτησε με 3-1 της Κόλο Κόλο, έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της, Λεάντρο Ρεκίνα.

Με το σκορ στο 2-0, ο Ρεκίνα εκτέλεσε ελεύθερο και είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να χάνει την ισορροπία του και την μπάλα να καταλήγει με βασανιστικό τρόπο από το ένα τέρμα στα δίχτυα του άλλου!  

«Είναι πραγματικά απίστευτο. Όταν είδα τη μπάλα να φεύγει με δύναμη από το σημείο που υπολόγιζα ότι θα την στείλω έπιασα το κεφάλι μου… Μετά όμως βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα έξω από την περιοχή του άρχισα να σκέφτομαι ότι κάτι μπορεί να γίνει και έγινε. Πραγματικά είμαι πολύ τυχερός», δήλωσε ο Ρεκίνα μετά το τέλος του αγώνα.

Το γκολ του τερματοφύλακα διεκδικεί, μάλιστα, μία θέση στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες. Η μεγαλύτερη απόσταση που έχει σημειωθεί γκολ είναι τα 96.01 μέτρα και το υ πέτυχε στις 21 Ιανουαρίου 2021 ο Τομ Κινγκ της Νιούπορτ στον αγώνα με την Τσέλτεναμ για τη League 2 της Αγγλίας

Το γκολ του Ρεκίνα ήταν από τα 101 μέτρα και μένει να φανεί επίσημα αν όντως πρόκειται για το πιο μακρινό γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη