Χαλκιδική : Ανέγερση ξενοδοχείων στο νησάκι Διάπορος


Έκταση 100 στρεμμάτων στη Διάπορο, το εξαίσιας ομορφιάς νησάκι της Χαλκιδικής, αγόρασε ο επιχειρηματίας και επίτιμος πρόεδρος του Ομίλου Sani/Ikos κ. Σταύρος Ανδρεάδης, με σκοπό τη δημιουργία ενός τουριστικού retreat, μίας υψηλότατης ποιοτικά τουριστικής ανάπτυξης, στην οποία θα μπορούν να αποσυρθούν όσοι αναζητούν την ηρεμία και την ανάπαυση μακριά από τον πολύβουο μαζικό τουρισμό.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία ακόμη οραματική αλλά και απαιτητική επενδυτική κίνηση από πλευράς του κ. Ανδρεάδη, καθώς η Διάπορος στερείται κάθε βασικής υποδομής, δεν διαθέτει δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης και τα δίκτυα αυτά, θα πρέπει να κατασκευαστούν με δαπάνη του επιχειρηματία.

Σε αυτό το μικρό νησί, των 3,2 τ. χλμ. , που βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού, υπάρχουν περί τις 30 κατοικίες, ίσως και λίγες περισσότερες, από ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με την υπέροχη φύση και τις μαγευτικές παραλίες του. Όσοι έχουν σπίτια στη Διάπορο, μετακινούνται με βάρκες και προσπαθούν με δικά τους μέσα να εξασφαλίσουν νερό και ηλεκτρική ενέργεια.

Τα σχέδια του κ. Ανδρεάδη για τη Διάπορο, όπως είπε στο makthes.gr, προβλέπουν τη δημιουργία μίας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο περιβάλλον, μίας ανάπτυξη που αυτός την θέλει να είναι «εξαίσια», στο «συγκλονιστικό» φυσικό περιβάλλον του μικρού νησιού, που αν και μικρό είναι το μεγαλύτερο από το σύμπλεγμα των εννιά νησιών στον κόλπο της Βουρβουρούς.

Η έκταση των 100 στρεμμάτων που απέκτησε ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης και την οποία θα αξιοποιήσει μέσω της ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ, βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, στην περιοχή Κρυφό και προς την πλευρά του μικρού νησιού Άγιος Ισίδωρος.

Το ευτύχημα για τη Διάπορο είναι ότι το Γ.Π.Σ. προβλέπει για την περιοχή ήπια τουριστική ανάπτυξη, το οποίο σημαίνει ότι ο συντελεστής δόμησης είναι στο ήμισυ του ισχύοντος σ.δ. για τις εκτός σχεδίου περιοχές, με ό,τι θετικό αυτή η πρόνοια συνεπάγεται για την πυκνότητα της δόμησης, τις παρεμβάσεις και επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Σε τούτη τη φάση ο κ. Ανδρεάδης με την ομάδα της ΣΤΑΝΤΑ, δεν έχουν ακόμη συγκεκριμενοποιήσει τα σχέδιά τους για τη Διάπορο, αν και αυτό που ξέρει με βεβαιότητα ο επιχειρηματίας, είναι, πως ό,τι δημιουργηθεί θα είναι στο high end των τουριστικών αναπτύξεων.

Όπως είπε, πολλά είναι αυτά που μπορούν να γίνουν στη Διάπορο, καθώς πρόκειται για ένα μαγευτικό σύμπλεγμα μικρών νησιών. Να σημειωθεί ότι το μοναδικό νησί που κατοικείται είναι η Διάπορος, ενώ τα υπόλοιπα είναι ολότελα έρημα.
της Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται εδώ πως την πρόθεσή της να κατασκευάσει πεντάστερο ξενοδοχείο στο νησάκι Διάπορος, έχει γνωστοποιήσει και η επιχείρηση Έργον Τρόφιμα Α.Ε.- Έργον Χάουζ Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη