Εγκατέλειψαν μικρό τιγράκι, σε κάδο σκουπιδιών

Την αγάπη και την προσοχή των ανθρώπων του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου δέχεται το άτυχο τιγράκι 3 μηνών που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και σε πολύ άσχημη κατάσταση την Καθαρά Δευτέρα κάτω από κάδο σκουπιδιών έξω από το πάρκο, στα Σπάτα.

Το τιγράκι δεν έχει πολλές ελπίδες να ζήσει, σύμφωνα με τον διευθυντή του πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, καθώς είναι παράλυτο στα πίσω άκρα και πάσχει από οστεοπενία, με αποτέλεσμα να θρυμματίζονται τα οστά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου "οι κτηνιάτροί μας, με την βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του. Πρόκειται για ζώο ηλικίας 3 μηνών περίπου, σε πολύ κακή σωματική κατάσταση, και η υγεία του έχει εκτιμηθεί ως κρίσιμη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας".

Αγώνας μήπως και σωθεί το μικρό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε σε κάδο σκουπιδιών - Την επόμενη εβδομάδα η κρίσιμη απόφαση

Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον Σκάι, θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις όπου θα αποφασιστεί τελικά εάν έχει πιθανότητες για μια καλή και ανώδυνη ζωή.

Εως τότε το τιγράκι θα δέχεται φροντίδα και προσοχή. Οπως έγινε γνωστό τρέφεται πλέον με καλή τροφή και παίρνει βιταμίνες.

Ζυγίζει μόνο 12 κιλά και είναι εξασθενημένο.





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη