«Το τερμάτισα» δήλωσε ο 42χρονος δολοφόνος, που σκότωσε υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου και τραυμάτισε άλλον ένα


Τον εφιάλτη που έζησαν οι δυο υπάλληλοι εταιρείας φυσικού αερίου όταν δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από τον αποκαλούμενο και ως «Σαμουράι» ενώ εκτελούσαν την εργασία τους στη Νέα Ερυθραία, περιέγραψαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μάρτυρες της υπόθεσης, ανάμεσά τους και ο ένας εργαζόμενος που κατάφερε να γλυτώσει.
Η επίθεση είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2021 στη Νέα Ερυθραία και από τα δολοφονικά πυρά του 42χρονου σήμερα κατηγορούμενου έχασε τη ζωή του ο ένας από τους δύο υπαλλήλους της εταιρείας φυσικού αερίου. Ο συνάδελφός του κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, εμφανώς συγκινημένος.

«Ήταν Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021. Είχαμε προγραμματίσει το πρωί να πάμε να ξεκινήσουμε εργασίες για εγκατάσταση φυσικού αερίου. Ξαφνικά είδα μπροστά μου άνθρωπο ντυμένο στα μαύρα. Σε απόσταση δύο μέτρων. Ήταν ψύχραιμος και ψυχρός, σήκωσε ένα μαύρο όπλο και το έστρεψε προς το Βασίλη» είπε στην κατάθεσή του ο υπάλληλος που γλύτωσε από την επίθεση για να συνεχίσει με δάκρυα στα μάτια.

«Έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Ξεκίνησε να πυροβολεί, σχεδόν εξ επαφής. Είπε μία φράση για τη σολομωνική που δεν κατάλαβα τι σημαίνει. Δεν πρόλαβε να πει ούτε κουβέντα Βασίλης. …. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το όπλο είναι αληθινό. Ήταν τόσο ψυχρά και απότομα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος χωρίς λόγο χρησιμοποιεί ένα όπλο. "Τι κάνεις;", φώναξε ο Βασίλης και εγώ φώναξα, «τι είναι αυτό που κάνεις, σταμάτα». Γύρισε σε μένα είπε «τώρα είναι η σειρά σου» και έστρεψε το όπλο σε μένα. Εγώ είχα χρόνο να αντιδράσω.

  • Πρόεδρος: Είχατε πει στην κατάθεση σας πως σας είπε «θα φας και εσύ». Δηλαδή από πριν είχε σχεδιάσει να ρίξει και εσάς;
  • Μάρτυρας: Ναι. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί να σου κάνει ζημιά ένα τέτοιο όπλο. Θυμάμαι ότι με πυροβόλησε δύο φορές, η μία με πέτυχε. Πονούσα φρικτά στο πόδι. Άρχισα να φωνάζω δυνατά «βοήθεια, μας σκοτώνει». Κυρίως για να φοβηθεί ο ίδιος. Αυτό σκέφτηκα.
  • Εισαγγελέας: Ακούσατε τίποτα σας φώναζε;
  • Μάρτυρας: Ξαφνικά τον βλέπω μπροστά μου. Εμφανίστηκε ψύχραιμος, ψυχρός. Ήταν τόσο ξαφνικό και απρόσμενο, σαν να περπατά κάποιος και να πέφτει ένας βράχος και να τον σκοτώνει... Ο Βασίλης πήγε το πρωί για δουλειά και δεν γύρισε. (κλαίει) Εγώ έχω δυο κοριτσάκια... Ήταν στο σπίτι, είχαν κλειστεί στο δωμάτιο τους και κρατούσαν ένα αποκριάτικο τόξο, φοβόντουσαν ποιος θα μπει μέσα...»

Εν συνεχεία στο ακροατήριο κατέθεσε και η μητέρα του μάρτυρα, οποίος να σημειωθεί είχε τραυματιστεί από την επίθεση. Όπως είπε η μάρτυρας εκείνη την ημέρα άκουσε τον γιο της να φωνάζει σε βοήθεια. «Άκουσα και τους πυροβολισμούς, ίδιους με εκείνους που άκουσα το προηγούμενο βράδυ... Πάω να βγω έξω και τον βλέπω μπροστά να περνά αγέρωχος με τα χέρια στις τσέπες, σαν να μην έγινε τίποτα «Γιατί σκότωσες τα παιδιά μου», του φώναξα. «Καλά τους έκανα», μου είπε ψύχραιμα», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας. «Ο αδελφός μας δεν είχε προηγούμενα με κανέναν ήταν αγαπητός σε όλους» κατέθεσαν τα αδέλφια του αδικοχαμένου υπαλλήλου.

«Συγγνώμη»
Από την πλευρά του ο 42χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος την ώρα της επίθεσης φορούσε στολή πολεμικών τεχνών της Άπω Ανατολής και κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, είπε λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο.

«Ήμουν ένας άλλος χαρακτήρας όσο έπαιρνα ουσίες. Θέλω να ζητήσω συγχώρεση από τις οικογένειες των θυμάτων. Είχαμε κάποιους διαπληκτισμούς με τους υπαλλήλους λόγω φασαρίας. Εγώ ως τοξικομανής το τερμάτισα... Έχω μανιοκατάθλιψη από τα 21 μου χρόνια και είχα υποτροπιάσει», υποστήριξε.

Επιπλέον, ο συνήγορος του κατηγορουμένου Θ. Μαντάς ζήτησε να αναγνωριστεί στον εντολέα του μειωμένος καταλογισμός των πράξεών του, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπό τη βάση της υποτροπής σε σοβαρότατη ψυχική νόσο. Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 31 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη