Βγάζω 150 χιλιάρικα το μήνα δουλεύοντας 20 ώρες


Ο 38χρονος Γκράχαμ Κόκρεν είναι ιδρυτής του «The Recording Revolution», συγγραφέας του «How to Get Paid for What You Know» και business coach με περισσότερους από 2.800 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Με άρθρο του στη στήλη Make It του CNBC μοιράζεται την ιστορία του και μερικές επιχειρηματικές συμβουλές, καθώς πλέον έχει καταφέρει να εργάζεται 5 ώρες την εβδομάδα και να βγάζει 150.000 ευρώ τον μήνα (160.000 δολάρια). «Από μικρός, μου άρεσε η μουσική και είχα βάλει σκοπό να γίνω ασχοληθώ επαγγελματικά. Ακολούθησα το όνειρό μου με πρακτικό τρόπο - να δουλέψω σε μια εταιρία ως μηχανικός ήχου, ενώ ανέπτυξα μια επιχείρηση ως ανεξάρτητος παραγωγός μουσικής για indie καλλιτέχνες παράλληλα» επισημαίνει.


Αλλά το 2009, έχασε τη δουλειά του και αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με την εταιρία, ωστόσο ήταν δύσκολα. «Έβγαζα μεταξύ 800 και 1.000 δολάρια το μήνα, ενώ η γυναίκα μου κέρδιζε 500 και 1.000 δολάρια το μήνα ως φωτογράφος. Πέρα από το εισόδημά μας ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ζούσαμε από τις αποταμιεύσεις μας και με κουπόνια τροφίμων. Γίναμε και νέοι γονείς. Τότε ήταν που οι οικονομικές πιέσεις άρχισαν πραγματικά να χτυπούν» ομολογεί.
Έτσι αργότερα εκείνο το έτος, ξεκίνησε ένα μουσικό blog το «The Recording Revolution» μέσα στην απελπισία του να βγάλει περισσότερα χρήματα. 
«Σκέφτηκα ότι η παρουσία στο διαδίκτυο θα με βοηθούσε να αποκτήσω περισσότερους πελάτες» υπογραμμίζει. Του πήρε λίγο χρόνο για να μάθει πώς να το μετατρέψει σε μια κερδοφόρα επιχείρηση, αλλά το 2022, κέρδισε περισσότερα χρήματα online από όσα έβγαλε ποτέ ως παραγωγός.

«Μόνο το Recording Revolution μου δίνει 40.000 δολάρια το μήνα. Επίσης, έχω άλλα 120.000 δολάρια το μήνα από πωλήσεις μέσω της επιχείρησής μου με διαδικτυακή καθοδήγηση, η οποία διδάσκει στους πελάτες τι ακριβώς έκανα για να πετύχω. Στα 38 μου, πέτυχα κάτι απίστευτο: Ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις μου, εργάζομαι μόνο πέντε ώρες την εβδομάδα τώρα και περνάω τον υπόλοιπο χρόνο μου με την οικογένειά μου» υποστηρίζει.
insider.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη