Καρέ-καρέ σφοδρό τροχαίο στην περιφερειακή οδό Ελληνικής μεγαλούπολης


Υπερβολική ταχύτητα, παράνομη προσπέραση, οδηγός χωρίς παιδεία και δρόμος με κακή σχεδίαση. Όλα τα κακά της Ελλάδας σε ένα σοκαριστικό ατύχημα τριτοκοσμικής χώρας.

Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να βλέπουμε ατυχήματα από ελληνικούς δρόμους σε “ζωντανή” μετάδοση, καθώς οι In-car κάμερες δεν είναι κάτι το συνηθισμένο στην χώρα μας.

Στην περίπτωση αυτή όμως υπάρχει μία τέτοιου τύπου κάμερα και έτσι έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε καρέ-καρέ ένα ατύχημα που έγινε στην μικρή Περιμετρική της Πάτρας.

Πρόκειται για έναν δρόμο που ενώνει τα δύο άκρα της πόλης, και αποφορτίζει την κυκλοφορία στο κέντρο της. Με πολλές αστοχίες στην σχεδίασή του και με τις γνωστές κακοδαιμονίες στον κατασκευαστικό τομέα.

Στο video που καταγράφει η κάμερα βλέπουμε το αυτοκίνητο να κινείται ήδη με αρκετά υψηλή ταχύτητα, που ξεπερνά τα 90 χλμ/ώρα, όταν το όριο είναι στα 50 χλμ/ώρα.
Μέσα στο τούνελ έρχεται από τα δεξιά ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο την τελευταία στιγμή αποφεύγει ένα σκούτερ. Και προσπαθεί να κάνει προσπέραση από δεξιά, με ταχύτητα που προφανώς είναι υψηλότερη και από τα 100 χλμ/ώρα.

Όταν πια το μαύρο αυτοκίνητο βγαίνει από το τούνελ και μπαίνει στο κατηφορικό κομμάτι,, ο οδηγός για άγνωστο λόγο χάνει τον έλεγχο, και πέφτει με δύναμη στο κεντρικό στηθαίο.
Από εκεί και πέρα η κατάσταση ξεφεύγει και αφού φέρνει μερικές τούμπες, σταματά στην άκρη του δρόμου.

Ευτυχώς από ότι μαθαίνουμε ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και από τύχη δεν πήρε και το αγροτικό στον λαιμό του, έτσι ώστε τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα.

Το video πάντως είναι αποκαλυπτικό της ελληνικής πραγματικότητας στους δρόμους. Έλλειψη παιδείας, απουσία γνώσεων, παράνομες συμπεριφορές, καμία τήρηση ορίων ταχύτητας, δρόμοι φτιαγμένοι στο “πόδι”, θάνατοι και τραυματισμοί τριτοκοσμικού επιπέδου.

Εικόνες μιας Ελλάδας που όλοι γνωρίζουμε και όλοι συμβιβαζόμαστε με αυτές, γιατί κάπου στο βάθος ίσως και να μην θέλουμε να αλλάξουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη