Ολο και περισσότερες γυναίκες ταξιδεύουν μόνες τους - Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί


Ολο και περισσότερες γυναίκες ταξιδεύουν μόνες τους - Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί
Οι ειδικοί στα ταξίδια και τη φιλοξενία στην Accor προβλέπουν ότι τα solo ταξίδια των γυναικών θα γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλής τάση το 2023, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αναζητήσεις της Google. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα, οι αναζητήσεις για τα «καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε μόνη» έχουν αυξηθεί κατά 5.000%.

Σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει δημοφιλή hotspot για γυναίκες solo ταξιδιώτες, η Accor ανέλυσε τον παγκόσμιο όγκο αναζητήσεων της Google, ώστε να αποκαλύψει τους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις γυναίκες που σχεδιάζουν μια μοναχική απόδραση.

Με 2.740.000 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις, η Ισλανδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως ο πιο περιζήτητος προορισμός για γυναίκες που θέλουν να κλείσουν ένα μοναχικό ταξίδι το 2023. Η Ισλανδία είναι ο ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός, εάν το επιθυμητό πρόγραμμα αποτελείται από υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και αναρρίχηση. Η χώρα κατατάχθηκε επίσης στην πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης.

Με 1.898.000 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις, η Ιταλία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της έρευνας της Accor. Η Ιταλία φιλοξενεί πόλεις όπως το Μιλάνο, η Βενετία και η Ρώμη και διαθέτει περισσότερους χώρους της UNESCO από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Στην τρίτη θέση, η Ιαπωνία συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 1.830.000 μηνιαίες αναζητήσεις. Η χώρα, που βρίσκεται στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Ασίας, φιλοξενεί δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Τόκιο και οι γειτονικές του πόλεις, Nikko και Hakone. Η Ιαπωνία είναι, επίσης, γνωστή για τις ισχυρές συγκοινωνιακές της συνδέσεις που κάνουν την πλοήγηση στη χώρα εξαιρετικά εύκολη – ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες που ξεκινούν ένα ταξίδι μόνες τους.

Παρά την 6η θέση στην κατάταξη, η Ισπανία προβλέπεται να γίνει hotspot ταξιδιών για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες, με αύξηση 233% στις αναζητήσεις σε ετήσια βάση. Ως μία από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, η Ισπανία διαθέτει περίπου 8.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με έως και 3.000 ώρες ήλιου ετησίως, το καθιστά ιδανικό για γυναίκες που κυνηγούν τον ήλιο ενώ ταξιδεύουν μόνες τους. Οι υπόλοιπες χώρες της δεκάδας, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σιγκαπούρη, η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία και η Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη