Στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του ο Στέφανος Ξενάκης


Το δρόμο για τις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του, αναμένεται να πάρει ο 55χρονος συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης που συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Αναζητήσεων, το πρωί της Δευτέρας καθώς σε βάρος του εκρεμμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.
Ο Στέφανος Ξενάκης, μετά και τη σημερινή μεταγωγή του στον Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, αποφασίστηκε να οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η μεταγωγή του συγγραφέα από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ, αναμένεται να γίνει σήμερα αργά το απόγευμα ή αύριο το πρωί.

Σε βάρος του 55χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης οχτώ ετών και 11 μηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, οπως αναφέρεται στο ενημερωτικο σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, «ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της. Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο».

Η περίεργη μετακόμιση
Πληροφορίες θέλουν τον φυγόποινο συγγραφέα να είχε μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο των «λαγωνικών» του «Αναζητήσεων» της Ασφάλειας Αττικής. Γνώριζαν ότι κινείται κοντά στα νότια προάστια και εκείνο που έμενε να μάθουν ήταν το ακριβές στίγμα.

Έτσι, όταν τον εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Βούλας, τον συνέλαβαν με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι κατά τη σύλληψη ο 55χρονος δεν προέβαλε αντίσταση ενώ εκείνο που συμπέραναν οι έμπειροι αστυνομικοί είναι πως ο συγκεκριμένος πιθανότατα ετοιμαζόταν να μετακομίσει προκειμένου να σβήσει τα ίχνη του. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη