Νεκρές 20χρονες δίδυμες και η συνομήλικη ξαδέρφη τους στα Τέμπη

 


Νεκρές 20χρονες δίδυμες και η συνομήλικη ξαδέρφη τους στα Τέμπη
Νέα παιδιά που ταξίδευαν από Αθήνα για Θεσσαλονίκη είναι στην πλειοψηφία τους, τα θύματα από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Θρήνος στην Καλαμπάκα καθώς τρία κορίτσια, δυο δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέρφη, όλες φοιτήτριες, συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη η αναγνώρισή τους, ενώ η είδηση έχει βυθίσει στο πένθος την Καλαμπάκα καθώς πρόκειται για πολύ γνωστή οικογένεια, με έντονη επιχειρηματική δράση στην πόλη.
Πολλοί φοιτητές βρίσκονται ανάμεσα στους 38 νεκρούς από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, καθώς όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί οι περισσότερες σοροί που έχουν φτάσει στα νοσοκομεία, ανήκουν σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο τρένο που ταξίδευε προς τη Θεσσαλονίκη, επέβαιναν πολλοί φοιτητές από τη Θεσσαλία, οι οποίοι ταξίδευαν προς τις πόλεις όπου φοιτούσαν, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεαρά άτομα από την Καρδίτσα, ενώ δυο εξ' αυτών φέρεται να βρίσκονται στη λίστα των αγνοούμενων επιβατών.
Ένα νεαρό κορίτσι είναι καλά στην υγεία του, ενώ άλλοι δυο νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Λάρισας.
Εν τω μεταξύ κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, αποτελούμενα από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, με εντολή της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους. Η υφυπουργός Υγείας μεταβαίνει στη Λάρισα για τον συντονισμό των κλιμακίων.

Ειδικότερα έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια ψυχολογικής υποστήριξης:

– Στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας, συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός).
– Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.
– Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» από κλιμάκιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Οι τραυματίες, που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη