Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε η Αλέκα Μασιαλά


Το έγκλημα έγινε τον Οκτώβριο του 2012.
Η Αλέκα Μασιαλά ζητά να βγει από τη φυλακή και να επιστρέψει κοντά στα παιδιά της

Τους είχαν χαρακτηρίσει το «σατανικό» ζευγάρι της Λαμίας. Η Αλέκα Μασιαλά και ο Ταξιάρχης Γεωργίου διατηρούσαν παράνομο δεσμό μέχρι που το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου του 2012 αποφάσισαν να βγάλουν από τη μέση τον σύζυγό της, Μιλτιάδη Δράμαλη.

Ήταν η νύχτα γενεθλίων της Αλέκας Μασιαλά, όταν ο εραστής της μπήκε στο σπίτι από την πόρτα που είχε αφήσει εκείνη ανοιχτή και πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον σύζυγο ενώ κοιμόταν στον καναπέ.

Έντεκα χρόνια μετά και ενώ η Αλέκα Μασιαλά εκτίει την ποινή της, σύμφωνα με τους συγγενείς της, οι οποίοι έχουν διατηρήσει επαφές μαζί της μέσα από τη φυλακή, λένε πως ζητά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή έξω από τη φυλακή. Παρόλο που και σε δεύτερο βαθμό η Αλέκα Μασιαλά καταδικάστηκε ισόβια, ελπίζει ότι όταν έρθει η ώρα και καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, το δικαστήριο θα της δώσει τη δεύτερη ευκαιρία που ζητά για να βρεθεί ξανά κοντά στα παιδιά της.

Οι δύο εραστές «σκηνοθέτησαν» ληστεία για να καλύψουν το φόνο
Όταν έφτασαν στο σημείο του εγκλήματος οι αστυνομικοί της ασφάλειας, βρήκαν το διαμέρισμα αναστατωμένο. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με ληστεία, αλλά με ένα στυγερό έγκλημα, που έκρυβε πολύ μίσος παρόλο που ο δολοφόνος προσπάθησε να «σκηνοθετήσει»ένα σκηνικό ληστείας.

Από την πρώτη αυτοψία του ιατροδικαστή στον 45χρονο άντρα προέκυψε ότι δολοφονήθηκε την ώρα που κοιμόταν. Η γυναίκα του, είπε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ, η ίδια κοιμήθηκε στο κάτω διαμέρισμα με τους γονείς της κι όταν ανέβηκε στο πάνω διαμέρισμα, βρήκε τον σύζυγό της δολοφονημένο.

Οι αντιφάσεις
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ανέκριναν τη σύζυγο του 45χρονου μαζί με τους γονείς της. Στην κατάθεσή της η 42χρονη είχε πολλές ανακολουθίες, ενώ τα όσα έλεγε έρχονταν σε αντίφαση με τις καταθέσεις των γονιών της, οι οποίοι ήταν παρόντες στο πάρτι γενεθλίων, το βράδυ της δολοφονίας.

Προέκυψαν, όμως, ανακολουθίες και αναντιστοιχίες μεταξύ της περιγραφής της 42χρονης και των ευρημάτων στον τόπο του εγκλήματος.

Αν και αρχικά, η 42χρονη προσπάθησε να αποπροσανατολίσει την αστυνομία λέγοντας πως ο σύζυγός της ήταν θύμα αδίστακτων ληστών, οι αρχές μετά από λεπτομερή αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος κατάφεραν να εξιχνιάσουν την ανθρωποκτονία. Υπό το βάρος των εξελίξεων η 42χρονη αναγκάστηκε να ομολογήσει και να κατονομάσει και τον εραστή, συνεργό της.

Οι δύο εραστές συνελήφθησαν από την αστυνομία και έπειτα από πολύωρες ανακρίσεις ομολόγησαν τη στυγερή δολοφονία του 45χρονου. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κι από εκεί στον ανακριτή Λαμίας, ο οποίος εις βάρος τους σχημάτισε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με πρόσθεση κατά συναυτουργία.

Οι δύο δράστες δεν είχαν συμφωνήσει σε ένα κοινό σενάριο κατάθεσης, ούτε είχαν κρατήσει κρυφή τη σχέση τους, αφού υπήρξαν μαρτυρίες για το δεσμό τους. 
Το σημαντικότερο στοιχείο ήταν η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών, ύστερα από την οποία αποκαλύφθηκαν οι επαφές της 42χρονης με τον εραστή της.

Η ομολογία
Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, η σύζυγος άφησε ανοιχτή την πόρτα για να μπει μέσα ο εραστής, αλλά την ώρα του φόνου ήταν στο διπλανό δωμάτιο. Η εκτέλεση του 45χρονου Μίλτου Δράμαλη έγινε με πυροβόλο όπλο τύπου «φλόμπερ»το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του εραστή της 42χρονης. Αρχικά χτύπησαν πολλές φορές, με το πίσω μέρος του όπλου, το κεφάλι του θύματος και στη συνέχεια του έδωσαν την χαριστική βολή. 
Το «σατανικό» ζευγάρι είχε το χρόνο να καθαρίσει το διαμέρισμα, να εξαφανίσει κάποια στοιχεία και να το αφήσει σε τέτοια κατάσταση που να υποδηλώνει ληστεία.

Η απολογία
Οι δύο δράστες, οι οποίοι διατηρούσαν ερωτική σχέση εν αγνοία του 45χρονου επέλεξαν την ημέρα των γενεθλίων της 42χρονης για να βγάλουν από την μέση τον άτυχο 45χρονο την ώρα που κοιμόταν.

Και οι δύο κατηγορήθηκαν για τον φόνο του 45χρονου Μιλτιάδη Δράμαλη, συζύγου της 42χρονης κατηγορουμένης η οποία μάλιστα τον είχε προσχεδιάσει.
Η Αλέκα Μασιαλά διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τον 45χρονο Ταξιάρχη Γεωργίου που πάτησε την σκανδάλη και εκτέλεσε τον άτυχο πατέρα δύο παιδιών την ώρα που κοιμόταν.Και οι δύο εραστές είχαν ομολογήσει το στυγερό έγκλημα.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της απολογίας του ο 45χρονος δράστης επέρριψε τις ευθύνες στη σύζυγο του θύματος , υποστηρίζοντας ότι εκείνη τον πίεζε διαρκώς να τον βγάλουν από τη μέση . Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι των εραστών είχε σχεδιάσει το έγκλημα από κοινού.

Εφετείο
Στις 11 Ιανουαρίου του 2017 οι «σατανικοί»εραστές ξαναβρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Εφετείο της Λαμίας όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό για το έγκλημα που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια . Η Αλέκα Μασιαλά συνέχισε να επιμένει ότι είναι αθώα επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στον πρώην εραστή της, Ταξιάρχη Γεωργίου, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα.

Ο Ταξιάρχης Γεωργίου ομολόγησε την ενοχή του , εξηγώντας ότι τον ώθησε στο έγκλημα η ερωμένη του και σύζυγος του θύματος, η οποία του έλεγε ότι την κακοποιούσε ο άντρας της. 
Το Εφετείο της Λαμίας με ομόφωνη απόφαση καταδίκασε την Αλέκα Μασιαλά και τον Ταξιάρχη Γεωργίου σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ποινή την οποία τους είχε επιβάλλει και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, τον Δεκέμβριο του 2013.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη